Killu jalga saanud Beard on EuroCupiks rivis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti karikavõistluste veerandfinaalis jäi Rock alla Tallinna Kalevile. See oli Rockil viimane mäng enne eurosarja esimest mängu.
Eesti karikavõistluste veerandfinaalis jäi Rock alla Tallinna Kalevile. See oli Rockil viimane mäng enne eurosarja esimest mängu. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kolm lisapäeva on suur asi,» vaatas TÜ/Rocki korvpallimeeskonna peatreener Üllar Kerde optimistlikult pärast Eesti karikavõistluste veerandfinaalis Tallinna Kalevilt saadud kaotust järgnenud mängudevabale ajale.

TÜ/Rock sai kolm lisapäeva lihvimaks oma vormi enne teisipäeval ees seisvat vastutusrikast EuroCupi eelringi kohtumist Austria klubi Allianz Swans Gmundeniga.

«Vaatasime oma asju üle, millega oleme ebaõnnestunud ja mida paremaks teha. Täna veel lihvisime liikumist, iga päev erinevad asjad,» kirjeldas Kerde reedel.

Pühapäeval sõidavad tartlased Tallinnasse, teevad seal trenni ja õpivad Allianz Swans Gmundenit videolt tundma.

«Pärast seda otsustame täpselt, mismoodi mängule vastu läheme,» ütles Kerde. Esmaspäeva hommikul kell kuus starditakse Austria poole.

Peatreeneri sõnul on tegu tugeva vastasega. «ULEBis said nad rohkem võite kui Kalev. Möödunud aastal oli neil palju välismaalasi, neid ei saa alahinnata,» iseloomustas Kerde Austria meeskonda. «Sellistes liigades ei ole nõrku vastaseid. Kõik on kõvad võistkonnad, hästi komplekteeritud, nii et igal juhul tuleb meil 100% välja panna,» toonitas ta.

Austrias on kaasas kõik mängijad peale Vallo Allingu ja Kristjan Kitsingu. Ka enne karikavõistluste veerandfinaali klaasikillu jalga saanud Tanoka Beard on paranemas.

Peatreener nõustus, et just suuresti tänu killule Tanoka mäng Tallinna Kalevi vastu ebaõnnestuski. «Kild oli väike ja välja ei paistnud. Aga kui sul ikka mitu päeva jalg valutab, ega siis mängust eriti midagi välja tule,» selgitas Kerde.

«Aga nüüd on kild jalast väljas ja Tanoka on juba enam-vähem,» oli Kerde optimistlik.

Rocki vastane Allianz Swans Gmunden on olnud Austria meister 2005-2007. Sel aastal jäädi meistrivõistlustel kolmandaks, kuid võideti Austria karikas.

Meeskonnas annavad tooni neli ameeriklast: Shelton Colwell (202, 28), Elijah Palmer (201, 27), Reggie Huffman (201, 26) ja Antony Fischer (191, 25). Viimases kontrollmängus võitis Gmunden Tšehhi Decini meeskonda 77:61.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles