Kanadalane kasutas karu tapmiseks oksa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmblused Jim Westi peas
Õmblused Jim Westi peas Foto: AP / Scanpix

Kanadas kasutas mees karu rünnaku vastu puuoksa.

Briti Columbias elav Jim West sai karu rünnaku tagajärjel raskelt kannatada ja ta keha vajas 60 õmblust, kirjutab Daily Mail.

Kannatada sai ka mehe pea, millel on siiani suured õmblused näha.

45-aastane mees oli möödunud nädala pühapäeval oma koeraga jalutamas, kui ta järsku kuulis selja taga urinat. Ümber pööranud, nägi ta karu.

«Nägin karu silmades viha. Mul ei jäänud muud üle kui teda rünnata. Tahtsin teda jalaga näkku lüüa,» meenutas kanadalane.

Karu aga suutis mehe maapinnale suruda ning talle raskeid vigastusi tekitada.

«Püüdsin ennast tema käppade vahelt välja veeretada, kuid siis haaras ta mu peast kinni. Lisaks pea vigastamisele hammustas karu mind ka kehast,» lisas West.

Kuid mees ei andnud alla, ta pääses lõpuks karu haardest välja  ja tõusis püsti. West haaras  tema lähedal maapinnal olnud  jämeda puuoksa.

«Ründasin siis karu selle puukosaga ja lõin sellega vastu ta pead. Oks murdus. Rünnak oli looma jaoks ootamatu,» sõnas mees.

Mees jätkas oksaga  ründamist senikaua, kuni loom jäi maapinnale lamama.

Mehe sõnul võis ta karu kolju lõhki lüüa ja loom suri selle tagajärjel.

Pärast karust jagusaamist tuli mehel käia veel poolteist kilomeetrit, enne kui ta asustatud kohta jõudis. Sealt toimetati ta haiglasse.

Looduskaitseametnikud leidsid  karu laiba ja kinnitasid, et ta on surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles