Video: kondoomid peaksid olema tasuta kättesaadavad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti HIV-positiivsete võrgustik alustas Youtube`is sotsiaalkampaaniat. Fragment videoportaalist Youtube.
Eesti HIV-positiivsete võrgustik alustas Youtube`is sotsiaalkampaaniat. Fragment videoportaalist Youtube. Foto: Tarbija24

Eesti HIV-positiivsete võrgustik avaldas videoportaalis Youtube video, mida saadab sõnum, et kondoomid peaksid olema tasuta kättesaadavad.

Video selgituseks märgib ühendus: «Me ei suuda tagada kõikide varustamist tasuta kondoomidega, kuid töötame selle kallal, et ühendada meie jõupingutusi ja suunata need kondoomidele vaba ligipääsu propageerimisele eesmärgiga ennetada HIV/AIDS'i levikut.»

Sarnase sõnumiga esines HIV-positiivsete võrgustiku juht Igor Sobolev ka sõbrapäeval, mil tähistati rahvusvahelist kondoomipäeva. Sobolev avaldas, et kvaliteetsed kondoomid on Eestis liiga kallid ja seetõttu suurele enamusele noortest kättesaamatud.

Sama on kinnitanud ka Tervise Arengu Instituudi uuring - ligikaudu 34 protsenti Eesti 14-18-aastastest noortest peab kondoomide hindu liiga kõrgeteks, 19-29-aastaste seast arvab nii 43 protsenti.

Võrgustiku hinnangul on tegemist kurvatoonilise statistikaga ja seda eriti muude ärevusttekitavate andmete taustal. Nimely on pea iga sajas Eesti elanik HIV-nakatunud ning poolte uute nakatumisjuhtude põhjuseks on kaitsmata seksuaalvahekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles