Pole tõsi, et naistele juhuseks ei meeldi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Levinud uskumuse kohaselt eelistavad naised püsisuhet juhuseksile, kuid värske uuringu andmetel meeldivad naistele üheöösuhted sama palju kui meestelegi, kuni tegemist on ohutu ja nauditava vahekorraga.

Vana teooria tugines 1989. aasta uurimusele, mille raames küsisid naised ja mehed võõrastelt vastassoo esindajatelt, kas viimased oleksid nõus nendega seksima, vahendas yourtango.com. Umbes kolm neljandikku meestest nõustus vastassoo pakkumisega. Kui mehed küsisid juhuslikelt naistelt, kas need oleksid nõus voodisse minema, siis olid kõik vastused eitavad.

Teadlased on antud uuringule viidates oletanud, et naisi ei huvita juhuseks, kuna nad otsivad usaldusväärset isakandidaati oma tulevasele lapsele. Teooria kohaselt paeluvad üheöösuhted mehi, kuna evolutsiooniliselt on nende ülesandeks võimalikult palju järglasi saada.

Esimene uuring ei olnud täiesti vale, kuid välja jäeti üks oluline tegur: nauding. Värske uuringu autorid võtsid arvesse idee, mille kohaselt oleme seksiks motiveeritud, kuna see meile meeldib ning laste saamine on lihtsalt boonuseks.

Tulemuste järgi pole asi selles, et naistele ei meeldi juhuseks – neile ei meeldi lihtsalt halb seks. Uuringu autor, Michigani ülikooli psühholoog Terri Conley selgitas, et kui naistele teeks ettepaneku isik, kes on turvaline ja seksuaalselt võimekas, siis nõustuksid nad üheöösuhtega sama tõenäoliselt kui mehedki.

Teisisõnu tähendab see, et kui mees kutsub naise üheöösuhteks endaga koju kaasa, siis nõustub viimane vaid juhul, kui arvab, et mees pole vägivaldne ning on voodis sama osav kui naine ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles