Dajan Ahmeti surmast möödus 10 aastat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Dajan Ahmet 1962-2006.
Näitleja Dajan Ahmet 1962-2006. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eile, 4. novembril, täitus 10 aastat päevast, mil hirmsas liiklusõnnetuses hukkus näitleja Dajan Ahmet.

Dajan Ahmet oli tatari päritolu Eesti näitleja ning lavastaja.

4. novembril 10 aastat tagasi suundus väikebuss, milles viibisid peale Dajani veel näitlejad Rednar Annus, Anne Veesaar ning Marika Koroleva, Vanemuise teatrisse «Pahade poiste» etendusele. Kell 14.08, Tallinn-Tartu maantee 123. kilomeetril Põltsamaa vallas Mõhkküla teeristis, põrkasid kokku Tallinna poole teel olnud sõiduauto Ford Mondeo ja Tallinnast Tartu poole sõitnud väikebuss Hyundai Trajet. Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid Dajan Ahmet ning Ford Mondeos reisinud vanem abielupaar.

Dajan lõpetas 1988. aastal Eesti Muusikaakadeemia lavakunstikateedri 13. lennu ning töötas Ugala teatris, Noorsooteatris ja hiljem VAT teatris. 1990ndate aastate keskel asutas Ahmet erateatri Salong Teater, mis tegutses 2005. aastani. Näitleja ning lavastaja Ahmet oli aktiivne tatari kultuuri hoidja ning islamiusu kandja. Dajani suust on kõlanud sõnad: «Ma tahan saada maetud nende araabiakeelsete palvete saatel, millest ma ei mõista mitte sõnakestki, aga minu kõrvadele on see kui kauneim muusika».

Vahetult enne surma läks Ahmet tööle Rakvere teatrisse. Mehest jäi maha perekond – abikaasa Ilzija, poeg Iskander ja tütar Merjam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles