Bangladeshis lõppes avalik karistamine tüdruku surmaga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivsel pildil viiakse šariaadiseaduste järgi määratud karistust täide Indoneesias.
Illustratiivsel pildil viiakse šariaadiseaduste järgi määratud karistust täide Indoneesias. Foto: SCANPIX

Bangladeshis suri verejooksu tagajärjel 14-aastane tüdruk, keda karistati abielus mehega suhtes olemise süüdistuse tõttu avaliku piitsutamisega.

Kohtu otsusel pealinna viidud surnukeha lahkamine näitas, et Hena Begumi nimeline neiu oli karistuse tagajärjel mitmeid kehavigastusi saanud ja suri verejooksu tõttu, vahendab BBC News.

Begum suri kuus päeva pärast karistust haiglas, politsei alustas juhtunu asjus mõrvasüü uurimist. Samuti peavad kohtu ees aru andma kohalikud arstid, kes viisid läbi esialgse lahkamise, mille käigus hukkunul kehavigastusi ei tuvastatud.

Avaliku peksmise käigus sai pealinnast 90 kilomeetri kaugusel asuvas Chamta külas elanud tüdruk 80 piitsahoopi. Eakatest külaelanikest ja vaimulikest koosnev külakohus süüdistas teda oma nõbu Mahbub Khaniga suhtes olemises, tüdruku pere väitel polnud see aga tõsi.

Külakohus mõistis süüdi ka Mahbubi, keda süüdistati vägistamises, kuid mehel õnnestus karistuse täideviimise ajal põgeneda. Politsei vahistas ta pealinna lähedal ja võimud peavad teda juhtumi põhisüüdlaseks. Meest süüdistatakse vägistamises ja ta võib saada ka mõrvasüüdistuse.

Tüdruku surmaga seoses on vahistatud veel neli inimest, nende seas ka külakohtusse kuulunud moslemivaimulik.

Tegu on teise šariaadiseaduste järgimisest tingitud surmajuhtumiga pärast seda, kui riigi ülemkohus mullu säärased karistused keelustas – detsembris suri Rajshahis avaliku peksu tagajärjel keskealine naine, keda süüdistati oma kasupojaga suhtes olemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles