Gregorian esitleb võimsa lava-show’ga uut plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregorian esitleb Eestis oma uut plaati.
Gregorian esitleb Eestis oma uut plaati. Foto: www.gregorian.de

Tänavu 19. märtsil astub Tallinna Nokia kontserdimaja lavale maailmas ainulaadne Gregorian, kes ühendab oma muusikas kirikliku gregoriaani laulustiili tuntud tänapäevaste hittidega.

Nokia kontserdimaja turundusjuhi Katrin Kulderknupi teatel alustas Gregorian tegutsemist 1999. aastal ja on veidi rohkem kui kümne aastaga muutunud populaarseimaks oma žanri esindajaks maailmas.

Eduka karjääri jooksul on kooslus välja andnud 12 täispikka heliplaati ja palju singleid. Ansambel on teinud koostööd paljude tuntud artistidega, teiste hulgas diiva Sarah Brightmanniga ja esitatud on kümnete kuulsate artistide loomingut. Oma plaatide lauluosasid lindistavad nad ainult kirikutes, et säilitada muusikale omane salapära ja müstilisus.

2011. aastal andis Gregorian välja uue omanäolise albumi “The Dark Side of the Chant”, mida on ilumumise hetkest saatnud suur menu. Ühtlasi oli see esimene plaat, mis anti välja plaadifirma Sony Music Entertainment alt. Koostöö uue plaadifirmaga on andnud Gregorianile suuremad võimalused levitada oma muusikat uutele turgudele ning muuta kontserdid veelgi ekstravagantsemaks.

Tallinna kontserdil tuleb esitamisele Gregoriani looming läbi tosina aasta, samuti uued lood värskelt plaadilt. Gregoriani kontsertidel lööb alati kaasa Euroopa muusikutest koosnev saatebänd, mis omakorda annab kogu esitlusele juurde omapärase värvingu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles