Aja auk. See on LA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colors
Colors Foto: Kuvatõmmis

Eestisse tulevat ärimehed osaliselt sellepärast, et meil olevat nii hea politsei, USAs on politseivägivald aga kuum teema. On ammu olnud. Jungle’i-mehe Lemon D lugu «This Is LA» sämplib teleuudiste legendi Tom Brokaw’ lauset «This is Los Angeles, gang capital of the nation». 1988. aasta film «Colors» sellest maailmast räägibki.

Morrissey ehk inimene, kes ei ole ameeriklane, aga elas Ameerikas, konkreetselt just LAs, ja seega nägi kõrvalt seda, mida (valged) ameeriklased ise ei näe, on öelnud, et USAs on seadus alati politsei poolel ja politseil on õigus keda tahes tänaval maha lasta. Guardiani andmetel tapsid politseinikud USAs tänavu esimesel poolaastal 532 inimest.

1987. aasta oli olnud üks vägivaldsemaid, gängisõdades hukkus 387 inimest. NWA asus siis kirjutama lugu «Fuck Tha Police», «Colorsi» stsenarist intervjueeris aga nädalaid LA gängiliikmeid ja võmme, jälgis slängi, kirjutas üles nalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles