Kuidas turgutada suvest räsitud juukseid ja nahka?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päikese käes peesitamise päevad on ümber ja nüüd on selge, millise jälje see on kehale jätnud. Peale suvise päevituse on nahale tekkinud ka pigmendilaigud ja juuksed ehk isegi tooni muutnud.

Pigmendilaigud

Päikesega kokkupuutel suureneb nahas melaniini tootmine, mille tagajärjel ilmuvad näonahale tumedad laigud. Jume ühtlustamiseks tuleb surnud naharakud maha koorida, et hajutada uusi pigmendilaike ja vanemaid, kangekaelsemaid laike, heledamaks muuta. Selleks kanna kaks kuni kolm korda nädalas pärast näopesu nahale glükoolgeeli ja kasuta sama sagedusega ka retinooliga näokreemi, õpetab Pure Wow.

Kuiv ja kestendav nahk

Päike, kuumus ja soolane vesi võivad nahka uskumatult palju kuivatada. Õnneks on lahendus väga lihtne - muudkui niisuta. Vali glütseriini sisaldav nahakreem, et niiskus jõuaks marrasnahka ja kasuta seda iga kord pärast pesu. Varsti hakkab naha niiskustase ühtlustuma ja nahk muutub jälle siledamaks.

Kuiv ja kestendav näonahk

Kui suvel sobib näo kreemitamiseks pigem kerge tekstuuriga kreem, siis sügisel sellest enam ei piisa. Kui märkad nahal muutusi, siis vaheta näokreem rasvasema kreemi vastu, mis võiks sisaldada ka hüaluroonhapet.

Karedad ja mõranevad kannad

Suvel saavad jalad palju vatti ja sinna pole midagi parata. Pediküüri tehes saab paksenenud nahka pimsskiviga pehmemaks hõõruda, kuid sügisel võiks lisaks kasutada jalakoorijaid, tänu millele tuleb surnudnahk jalgadelt ise lahti.

Kollakad juuksed

Blondid juuksed või triibud kipuvad sügiseks kollaseks tõmbuma. Selle vastu aitab lilla šampoon, mis võtab neutraliseerib pronksja tooni, võtab kollasust vähemaks ja värskendab blondi värvi. 

Kuivad juukseotsad

Kui juuksed on saanud kõvasti kahjustada, siis tuleks esiteks juukseotsi piirata. Seejärel tuleks aga kasutada igal teisel pesukorral palsami asemel toitvat juuksemaski. Jäta see juustesse samamoodi nagu palsam - juuksejuured jäta puhtaks - kolmeks kuni viieks minutiks ja loputa välja. Pärast seda, kui oled pea rätikuga ära kuivatanud, kanna viimistlemiseks juukseotstesse veidi juukseõli. Juuste säästmiseks võiksid kuumtöötlemist mõneks ajaks vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles