Näitus paljastab pedagoogide kunsti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kunstiõpetaja Marina Aleksejeva lõpetas üleeile Tartu lastekunstikooli galeriis (Jakobi 52) oma teost sellele nime kirjutades. Ta võis toimida kiirustamata, sest näituse avamiseni oli lausa igavik, tervelt kolm tundi.


Maalipinna servale tekkisid tema sõrmede all ladinakeelsed hõbedased sõnad. Need tähendavad eesti keeles autori teada midagi niisugust, nagu igavik sai otsa, ning peaksid tema pildi vaataja mõtted juhtima maiade muistse kalendri kurikuulsa tõlgenduseni, et maailma ots saabub aastal 2012.

Mõni teinegi lastekunstikooli õpetajate näituse «Alla 14-aastastele keelatud!» töö võib saada katastroofivihjelise sisuseletuse. Näiteks kullakarvalise pinnaga kaetud söestunud puit Epp Pilve installatsioonis annab märku säravast, aga võikast tulevikust.

Alaealiste tõrjumist selgitab väljapaneku kujundanud galerist Margus Kiis sellega, et tegemist on pedagoogide kunsti paljastamisega. «Seega pole nende õpilastele, aga ka üldse lastele soovitatav näitust vaatama tulla. Nende ettekujutus nunnudest pedagoogidest võib moonduda igaveseks,» märkis Kiis.

Näitust saab lastekunstikooli galeriis vaadata 25. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles