Kivirähk lavastab linnateatris

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk esitles Helsingis oma uut soomekeelset lasteraamatut
Andrus Kivirähk esitles Helsingis oma uut soomekeelset lasteraamatut Foto: Marko Tubli

Tallinna Linnateatri hooaja avab Andrus Kivirähki näidend «Köster», mille ta ka ise lavale toob. Rahvusvahelisel teadmistepäeval, 1. septembril Hobuveskis esietenduvas monolavastuses mängib Peeter Tammearu.

Kivirähk on saanud inspiratsiooni Oskar Lutsu surematust «Kevadest». Loo fookuses on Lutsu loodud köstri kuju, kellest tegelikult ei tea eriti palju ka kõige suuremad Teele-Tootsi fännid. Teame teda kui tigedat ja äkilise meelega meest, kes Paunvere koolilastele piiblilugu õpetas. Kuid milline oli tema minevik? Kes olid tema ema ja isa? Milline oli köster väikese poisina? Need küsimused panevad fantaasia tööle.

Teatri kinnitusel ärgitab köstri kuju mõtlema laiemalt täiskasvanuks saamise üle. On ju nii mõndagi isandat või emandat vaadates raske uskuda, et temagi võis omal ajal lõbusalt trallitada või siiralt muinasjutte uskuda. Kuhu kaob laps meie hinges? Miks suudavad mõned inimesed ta endas ikkagi säilitada?

Peeter Tammearu
Peeter Tammearu Foto: Margus Ansu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles