Mees, võta rahulikult: miks suure kära ja tähelepanuga abieluettepanekud tuleks ära unustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettepanekut saab teha ka publikuta.
Ettepanekut saab teha ka publikuta. Foto: Vida Press

Uhketest ja paljude pealtvaatajate silme all tehtud abieluettepanekutest on saanud sotsiaalmeedialegendid - videod flash mob’idest, mitmesugused pildiseeriad ja plakatid tänavatel saavad palju kajastust ning üldiselt peetakse neid väga romantiliseks. Uus uuring näitab aga, et liigne tähelepanu abieluettepanekule võib olla suhtele kahjulik. 

Veebilehel booktable.co.uk korraldatud küsitlus näitas, et laitmatult ette valmistatud ja väga suureks puhutud abieluettepanekutega seostub negatiivseid emotsioone nii nende vaatajail kui osalistel endil, edastab Red. 

Nimelt vastasid 33 protsenti küsitlusele vastanud naistest, et nad oleksid pettunud, kui nende mehed ei korraldaks midagi samalaadset. Vaid 20 protsenti naistest paljastas, et nad hoopleks oma endale tehtud abieluettepanekuga hea meelega sotsiaalmeedias ning 40 protsenti tunnistas, et liigne tähelepanu oleks neile liialt survestav ja võiks erilise hetke ära rikkuda. 

 

A video posted by HowHeAsked (@howheasked) on

Ekspertide sõnul võivad liiga kõrged ootused mõjuda paarile halvasti. Suhtenõustaja ja terapeut Peter Saddington selgitab, et kui kogu tähelepanu on tegelikult suunatud kõrvalseisjatele mulje avaldamiseks, siis ei aita see paarivahelisele lähedustundele sugugi kaasa. «Oleme täheldanud, et oma isikliku elu nüansside jagamine internetis kahandab oskust reaalelus lähedane olla,» sõnab ta lisades, et kui aeg kulub mõtlemisele, mida ja kuidas oma abieluettepanekut sotsiaalmeedias kajastada, siis siis saab suhe vähem aega ja tähelepanu. «Nii elavad paarid end välja oma suhet teistega jagades, mitte seda ühiselt kogedes.»

Saddingtoni sõnul ei maksa ka oma suhet teistega võrrelda, sest pole mõtet kadestada neid inimesi, kes populaarseks saanud videotes üles astuvad. «Nii võid hakata mõtlema, et kui kõik teevad nii, peab ise ka nii tegema,» märgib ta. «Selle tõttu võid tekkida vale ettekujutus sellest, kuidas üks suhe peaks toimima, kui midagi sellist ei pruugi sulle endale üldse sobida. Kuna sotsiaalmeedia mõjutab meid tänapäeval nii palju, võib tekkida ettekujutus, et nii peabki olema. Ära unusta, et see on kellegi teise suhe ja sina ei pea nii elama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles