Mediteerida võib ka tantsides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsumeditatsiooni tunde peab Taeva ja Maa keskuses krišnaiidi, muusiku ja diskorina tuntud Arne Lauri. NB! Tantsumeditatsioonis võib liigutusi teha ka istudes ja miks mitte lauldes.
Tantsumeditatsiooni tunde peab Taeva ja Maa keskuses krišnaiidi, muusiku ja diskorina tuntud Arne Lauri. NB! Tantsumeditatsioonis võib liigutusi teha ka istudes ja miks mitte lauldes. Foto: JUSS SASKA

Kui mediteerimine seondub paljudele staatilise poosi ja aktiivse mõttetegevusega, siis tantsumeditatsioon eeldab ka keha liigutamist.

Tallinnas Taeva ja Maa keskuses peab mõnda aega tantsumeditatsiooni tunde eelkõige krišnaiidi, muusiku ja DJ-na tuntud Arne Lauri. Tavaliselt harrastatakse tantsumeditatsiooni hämaras saalis, taustaks videoinstallatsioon ning saateks haarav maailmamuusika.

«Vanas mõistes tähendas meditatsioon, et jõuad läbi kaheksaastmelise joogasüsteemi iseendani ja siis ülihingeni, kristlikus mõistes püha vaimuni,» selgitab Arne Lauri. Iseendani jõudmisel on ikka kasutatud muusikat ning aktiivset keha liikumist, seega on tantsumeditatsioon justkui piiride laiendamine. «Tantsumeditatsioonis me justkui rahustame iseennast läbi kiirete ja aeglaste rütmide, rõõmsate ja igatsevate meeleolude,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles