«Keisril pole mune»: New Yorki tekkis alasti Donald Trumpi kuju, millel on tilluke «detail»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anarhistide kollektiiv INDECLINE tellis ja püstitas USA linnadesse skulptuurid, mis kujutavad presidendikandidaat Donald Trumpi aadamaülikonnas.

Kujud, mis püstitati New Yorki, Seattle'isse, San Franciscosse, Los Angelesse ja Clevelandi, kannavad pealkirja «Keisril pole mune» ja viitavad Hans Christian Anderseni muinasjutule «Keisri uued rõivad», mis räägib ülearu enesekindlast kuningast, kes astub õukonna ette porgandpaljalt, kirjutas The Washington Post.

Foto: SCANPIX

Trumpi kujudel on ärimehest reality-tähe ja poliitikuga suur sarnasus, kuid neil puudub üks oluline osa meesterahva anatoomiast...

INDECLINE selgitas, et soovib kujudega protesteerida Trumpi rassistliku ja vihaõhutava poliitika vastu. 

Skulptuuride autor on Las Vegases tegutsev kunstnik Ginger, kes tegeleb põhiliselt elusuuruses koletisekujude valmistamisega.

«Kui kutid selle ideega minu juurde tulid, oli põhjuseks mu oskus koletisi teha. Trump on järjekorde koletis, nii et tema kuju tegemine tuli minu jaoks väga loomulikult,» selgitas Ginger.

Skulptuuride elu jäi aga lühikeseks, sest need eemaldati linnavõimude poolt kiirkorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles