Prantsuse Rivieral keelatakse julgeoleku huvides burkinid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Riviera rand
Prantsuse Riviera rand Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lõunaosa võimud, kaasa aravatud Cannes´i linnapea David Lisnard teatasid, et julgeoleku huvides keelatakse sealsetes randades mosleminaiste ujumiskostüümi burkini kandmine.

Lisnardi sõnul ei ole puhkajatel õigust rannariietuse abil viidata oma religioonile, edastab The Independent.

«Randadesse ei lubata neid, kes kannavad rannarõivaid, mis ei vasta sekulaarsetele arusaamadele. Tegemist on eelkõige islamiusu naiste burkiniga. Me ei taha selle sammuga tekitada vastuolu ega kedagi solvata, kuid peame arvestama julgeolekuolukorraga. Burkini ei ole bikiinid,» teatas Lisnard.

Linnapea teatel ohustavad Prantsusmaad seni võimalikud terrorirünnakud.

Cannes asub Nice´ist, kus 14. juulil pani Islamiriigi käsilane Mohamed Lahouaiej-Bouhlel toime rünnaku, vaid 30 kilomeetri kaugusel.

Ta sõitis rannapromenaadil 19-tonnise veoautoga rahva seas ligi kaks kilomeetrit ja tappis 85 inimest.

«Me ei keela rannas religioosseid sümboleid, kuid keelame riietuse, mida saab seostada terroristide ja võimalike rünnakutega. Oleme äärmusislamistidega sõjas ja selle tõttu tuleb olla ettevaatlik,» teatas Cannes´i linnavalitsuse esindaja Thierry Migoule.

Marseille´s keelati  vaid paar päeva enne nüüdse burkinikeelu kehtestamist naiste burkinisündmus, kuna organiseerijad said tapmisähvardusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles