Endised korvpalli superstaarid Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa Pärnus jälle platsil!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Erakogu

Korvpallistaarid Gert Kullamäe, Aivar Kuusmaa ja Ivo Saksakulm astuvad nädalavahetusel Pärnus taas korvpalliväljakule. 13-14. august toimub Pärnus rahvusvaheline korvpalliturniir Sunset Cup, mis meelitab lisaks tuntud eestlastele kohale ka mitmed nimekad Leedu ja Läti mängijad. Sunset meeskonda esindavad Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa, Pärnu kodumeeskonna eest võitlevad Mait Käbin ja Ivo Saksakulm. Leedukate võistkonnas saab näha Evaldas Jocyst, kes profikarjääri lõpetas alles paar aastat tagasi.

Endised staarmängijad Kuusmaa ja Kullamäe meelitati Pärnusse juba paar aastat tagasi, et tugevdada amatööridest koosnevat Sunset võistkonda. Gert Kullamäe lubab kindlasti selga tõmmata kossuvormi ja astuda mänguplatsile, Aivar Kuusmaa aga naudib võimalust juhendada Gert Kullamäed treeneri rollis. Võistkonna esindaja Erlend Aav räägib: „Mehi Pärnusse meelitada ei ole olnud raske – rand ja päike aitavad alati läbirääkimistele kaasa. Täielikult amatööridest koosnevale meeskonnale on sellised mängumehed oluliseks abiväeks. Koostöö sai alguse mõned aastad tagasi, kui mehed otsisid endale treenerit. Mängijad viskasid tookord nalja, et treenerit otsiti vabade meeste hulgast, Aivar Kuusmaa olla agendi sõnul suvel ametis muruniitmisega ning tahtnud pikemat lepingut ning Hiina turneelt naasnud Kullamäe tundus lihtsalt parim valik”. Aivar Kuusmaale visati sellega kindana väljakutse, mille Kuusmaa ka vastu võttis, asudes treeneriks, kaasa tõmmati ka Gert Kullamäe.

Pärnu võistkonna eest jooksevad platsile Mait Käbin, Ivo Saksakulm ja Jüri Metsaorg. Mait Käbini nimi Pärnus tutvustamist ei vaja – see on siin juba korvpalli sünonüüm. Ivo Saksakulm on kutsutud võistkonda tugevdama, koos on saavutatud ka sel aastal ESBA seeniorite Euroopa Meistrivõistluste hõbe. Saksakulmule kuulub mitmeid tiitleid, põnevaim neist vast 1991. aastal saavutatud NL kuld.  Ribi võistkonnas saab näha Andrus Renterit,  kelle käes on 18 aastat olnud Eesti blokirekord – 8 blokki ühe mängu jooksul. Üle sai see löödud alles 2. mail 2013 Bamba Fall poolt.

Nimekatest naistest on taas väljakule astumas Sirje Kikas ja Ülle Järv koos sel aastal FIMBA seeniorite Euroopa Meistrivõistlustel ajaloo esimese kulla Eestile toonud võiskonnaga. Väljakul saab näha ka Kai Lassi, Gerly Kostlat, Laina Kaarma-Mesilat ja teisi korvpallisõpradele teada tuntud nimesid. Naiskonnad selgitavad Sunset Cupile välja ka Eesti meistri.

Kokku osaleb Sunst Cupil 24 võistkonda Eestist, Lätist ja Leedust.

Korvpallilahingud toimuvad 13. augustil kell 10-17 Pärnu Spordihoones. Autasustamine on pühapäeval kell 12 Sunset terrassil, sellele järgnevalt selgitatakse osavaimad välja ka rannamängudes – nooleviskes, rannavõrkpallis ja viskevõistluses. Viskevõistluses lähevad ka sel aastal tiitlit püüdma nii Aivar Kuusmaa kui Gert Kullamäe. Seni ei ole see neil õnnestunud ning kahel aastal on suurima skoori saanud nimekate viskemeeste ees Kuuno Toming. Viskevõistlus toimub rannas ka lastele-noortele.

Laupäeva õhtul on kogu korvpalliseltskond Sunset Clubis, kus peetakse traditsioonilist afterpartyt, seekordne õhtune esineja on Juss Haasma&Band, videodiskot teeb Arno Kukk ning DJ puldis on Erlend Aav ning Andres Puusepp.

Turniiri tulemused ja fotod avaldatakse turniiri FB lehel: www.facebook.com/Sunset-Cup-857730104276134/?fref=ts

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles