Evelyn Sepp otsib abi – kuidas 20 minutit kauem joosta? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art on Wheels. Evelyn Sepp
Art on Wheels. Evelyn Sepp Foto: Viktor Burkivski

 

Evelyn Sepp, endine Eesti Ujumisliidu president tunnistab, et on olnud terve elu aktiivne liikuja, tegev- või tervisesportlane, aga sportimine on alati olnud tema jaoks raske. Nüüd hakkas ta uuesti jooksma ja ei suuda leida motivatsiooni teha seda 20 minutit kauem.

„Ma olen suusatanud ja jooksnud 20-30 km otsi nagu niuhti ja ujunud 10-ne kilomeetri kaupa. Aga ikkagi - see on olnud raske. Parema meelega nurruks ma diivaninurgas kui rassiks õues. Aga ma teen seda ikkagi, sest see on mulle kasulik ja vajalik ja pärast on mõistagi hea tunne!” juhatab ta oma mure sisse.

“Aga nüüd on mul minu FB jooksusõpradele selline konkreetne küsimus või abipalve: nimelt mõne jaoks algab "maraton" 4.kilomeetrist, mõne jaoks 40-ndast. S.t. kui läheb eelkõige vaimselt väga raskeks. Mina olen praegu seal pigem alguse otsas.

Aga mul on plaan! Alustasin taas jooksmisega ja otsustasin teha seda umbes nii: 10 korda u 33 minutilise trenni, siis u 55 minutilise ringi, seejärel u 1.15,00, 1.35.00 otsa ja mine tea, ehk sealt ka edasi.

Jooksen 2-4 päeval järjest (tegelikult pigem ikkagi loivan, aga siiski liigun) ja siis pean paar puhkepäeva vahet. Ikka enesetunde kohaselt. Ei lõhu ennast, jalgu ega midagi, aga püüan kesta pausita trassil. Tahaks seda põhimõtet väga hoida (see on minu eripära ja ei hakka pikemalt jutustama, miks) ja nii ka oma jooksutempo ja muu sättida!”

Ja kõige lõpuks lisab ta küsimuse: “Olen nimelt selle 1. ja 2. etapi vahel ja tunnen tohutut hirmu selle lisanduva 20 minuti pärast. Kuigi - olen neid distantse ka varem jooksnud ja mingit muud takistust, kui ajutine hirm, ei tea olevat.

Ehk uuringi nüüd teie kogemusest, et milliste harjutuste või tehnikatega te selliseid hetki ületate või ületada soovitate? Nii lihtne küsimus ongi nii pika jutu peale. Tänud ette juba sisuka arutelu eest! :)”

Ja mida soovitab rahvas?

“Võta sõber kaasa, sõbra ees ikka piinlik varem petuda või järsku kõndima hakata!”

“Hea muusika, mis viib mõtted kõrvale!”

“Ma soovitaks end jooksmisega mitte piinata, võta ratas”

Mida, sina, Evelynile soovitaksid?

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles