Armuteadus: viis teaduslikult tõestatud viisi edukamaks flirdiks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Business Insider on välja toonud viis strateegiat, mis parandavad su flirtimisoskust ning annavad paremad šansid oma väljavalitule silmajäämiseks.

1. «Paaritumispilk». Websteri ülikoolis läbi viidud uurimuse põhjal on kõige olulisem flirtimistehnika õige ja julge silmside. Ettevaatust – see pole jõllitamisvõistlus!

2. Kehakeel. Ühe uuringu põhjal on vaid seitse protsenti sellest, mis sa sõnadega väljendad, flirtimise mõttes efektiivne. 38 protsendil mängib rolli see, kuidas sa seda ütled ning 55 protsenti mõjutab hoopis kehakeel. Websteri teadlased kinnitavad, et edukad flirtijad on sotsiaalses suhtluses domineerivad ning kasutavad ruumi optimaalselt ära – näiteks pööravad end suhtlemisel partneri poole.

3. Puudutused. Üks uuring on jaotanud puudutused kolmeks: sõbralik (õrn õla- või käepuudutus), ebamäärane (näiteks puudutamine vöökohalt) ja «plahvatusohtlik» (näo puudutamine). Kõige olulisem on meeles pidada, et sa ei tohiks kunagi puudutada kedagi, kes pole selleks valmis ega sellega nõus.

4. Sobivad poosid. See tähendab, et üksteisega flirtivad inimesed võtavad alateadlikult sama poosi, milles on teine inimene. See viitab harmooniale.

5. Tagasitõmbumine. Üks parimaid flirtimistehnikaid on mitteflirtimine. Muuda viisakalt, aga järsult jututeemat ja –suunda. See jätab teise inimese igatsema rohkemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles