Sürrealistlikult erootiline film nuhutab moemaailma telgitaguseid

Aurelia Aasa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sürrealistlik «Neoondeemon»
Sürrealistlik «Neoondeemon» Foto: Kaader filmist

14.07 jõuab kinodesse kultusrežissöör Nicolas Winding Refn’i («Ohtlik sõit», «Ainult Jumal andestab») uusim film.  Cannes'i filmifestivalil esilinastunud «Neoondeemon» on erootiline ja sürrealistlikult õudne thriller, mis luusib modellimaailma tumedaimates soppides.

Filmi peategelaseks on 16-aastane ingellikult kaunis Jesse (Elle Fanning), kes suundub Los Angelesse, et panna alus oma modellikarjäärile. Moetööstus haarab neiu halastamatusse mängu, kui noorukesi edasipürgivaid modelle hakkab kamandama kergestiärrituv naistevihkajast fotograaf Jack (Desmond Harrington). Konkurents algajate modellide seas on meeletu ja Jesse ametikaaslased on oma ilule pöördvõrdeliselt õelad ning kättemaksuhimulised, sest neil puudub see tabamatu miski, mis on Jesse kiirelt modellimaailma tippu viinud. Intriigidest, lihahimust ja kadedusest läbiimbunud olukorras on Jessele toeks vaid salapärane motelli mänedžer Hank (Keanu Reeves). Öösiti piinavad Jesset luupainajalikud unenäod kuni ühel hetkel tungib kättemaksuihast laetud õõvastav vägivald tüdruku pärismaailma.

Stiilselt painajaliku linateose muusika autoriks on auhinnatud Cliff Martinez («Ohtlik sõit»), kes pälvis ka «Neoondeemoni» muusika eest Cannes’i filmifestivalil parima helilooja tiitli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles