Eesti basskitarrist Mai Agan võitis maineka džässiauhinna

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Agan võitis maineka Alice Babsi nimelise džässiauhinna
Mai Agan võitis maineka Alice Babsi nimelise džässiauhinna Foto: Erakogu

Eesti basskitarrist ja helilooja Mai Agan võitis Rootsi maineka Alice Babsi nimelise džässiauhinna. Auhinnaga kaasnes märkismisväärne rahaline preemia 50 000 rootsi krooni väärtuses. 

Alice Babsi nimeline džäzziauhind antakse igal aastal ühele alla 30. aastasele noorele muusikule, kelle panus rootsi muusikasse on olnud märkimisväärne. Alice Babs oli rootslaste seas väga armastatud laulja ning see on üks tähtsamaid auhindu sealsel muusikamaastikul. Agan pälvis auhinna, kuna on lisaks talendile ja pühendumisele tõestanud end sügavalt südantpuudutava ja hinnatud muusikuna. Tema muusika on avatud nii vanadele traditsioonidele kui ka kõigele uuele, mis oli suur osa ka Alice Babsi muusikuhingest.

Mai Agan ütles Postimehele, et tal on suur au olla nii tähtsa auhinna laureaat. «Eriti seetõttu, et ma olen ju eestlane ja see, et mind on rootsi muusikute poolt omaks võetud, tähendab mulle väga palju. Alice Babsi nimeline jazziauhind on üks tähtis verstapost minu elus ja muusikukarjääris ning inspireerib mind samal kursil jätkama. Olen väga tänulik ja õnnelik. Loomulikult ka väga üllatunud, sest ma absoluutselt ei osanud seda oodata - sellele auhinnale ei saa ise kandideerida  - ja seda suurem rõõm ja au, et siinsed muusikud peavad minust rohkem kui ma arvata oskasin. See läheb väga hinge,» rääkis Agan. 

Mai Agan on sündinud Eestis 1988. aastal ja on muusikahariduse saanud Stockholmi Kuninglikus Muusikaakadeemias ning on alustamas viimast aastat džässiosakonna magistriprogrammis. Ta on laialdaselt aktiivne ning väga nõutud vabakutseline muusik, kes tuuritab ja annab kontserte nii Eestis, Skandinaavias kui ka mujal Euroopas. Ta on koostööd teinud näiteks Doug Seegersi, David Crosby, Linnea Henrikssoni, Norrbotten Big Bandi, Håkan Broströmi ja Ane Bruniga.

Ta on võitnud ka Alo Mattiiseni muusikapäevade grand prix (2004), pälvinud Tartu jazzi “Üllataja preemia” (2008) ning Uno Naissoo parima instrumentalisti preemia (2010).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles