Punklegendi The Exploited ainus Baltikumi kontsert toimub Tartus

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Exploited
The Exploited Foto: Andres Teiss

Eeloleval nädalavahetusel kuuleb Tartu Raadi mõisapargis punki ja rokki, sest toimub esimene muusikafestival «Punk & Rock». Festivalil astuvad üles erinevad punk- ja rockmuusika ansamblid, peaesineja on The Exploited. 

Korraldaja Roland Sutti sõnul on festivali eesmärgiks Tartu linna  suviste alternatiivmuusika ürituste elavdamine ja mitmekesistamine. «Võrdlemisi suur osakaal programmis on Tartus tegutsevatel ansamblitel, kelle jaoks on see festival üheks oluliseks väljundiks oma loomingu tutvustamisel, kudi esinejate seas on loomulikult ka kooslusi teistest Eesti linnadest, mõlemal päeval esineb 14 ansamblit. Festivali kulminatsiooniks on «36 Years Of Chaos & Anarchy» raames Baltikumis ainsa kontserdi andev Šotimaa punklegend The Exploited.»

Lisaks peaesinejale astuvad lavale  kodumaised superstaarid J.M.K.E., Legshaker, Kurjam, Nyrok City, Deformation, Redneck Rampage, Catnap, Hangover, Solidaarsus, Wundament, Morguevara, Torabora ja Tankist.

«Punk & Rock» festival on välja kasvanud 1998. aastal alguse festivalist «Punk & Roll», millest neli viimast on toimunud Tartus. Eelkäija oli punkmuusika keskne, uue festivali formaat on aga paindlikum ja integreerib omavahel punk -ja rockmuusika ansambleid. 

Lisaks tavapärastele muusikafestivali tegevustele toimub ka muusikatäika ning lastega tulijatele on avatud mängu- ja joonistamise nurk. Festival toimub reedel ja laupäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles