Seitse kontserti, mida pead Positivusel nägema

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postivuse üks peaesinejaid on tänavu suurepärase uue plaadi üllitanud vanameister Iggy Pop
Postivuse üks peaesinejaid on tänavu suurepärase uue plaadi üllitanud vanameister Iggy Pop Foto: David Jensen

Juba sel nädalavahetusel tähistab  Baltimaade suurim muusikafestival Positivus oma kümnendat sünnipäeva. Kuna esinejaid on palju, tasub enne festivalile minekut parimad artistid juba valmis vaadata.

1. Joss Stone (UK) (laupäeval kell 17.15)

Stone on võimekas laulja, kelle pehme meloodia ja mõnusa rütmiga lood on Ühendkuningriikides tõeliselt armastatud. Teda on korduvalt nomineeritud Grammyle ja ühel korral on tal õnnestunud see ka võita. Kahtlemata on ta Positivuse artistidest ka kõige kaunim.

2. M83. (FR) (laupäeval kell 23.30)

Grammy nominendist prantsuse elektroonika kuninga M83 ehk Anthony Gonzalezi helikeele tunnusmärkideks on 1980ndate unelmapopi reverbist laetud hüperkaunid muusikamassiivid. Isegi kui sa ei ole kuulnud nende uuelt stuudioalbumilt «Junk» veel ühtegi lugu, siis nende eelmise albumi hittsingel «Midnight City» on sulle kohe kindlasti tuttav.

3. Iggy Pop (US) (pühapäeval kell 22.30)

Iggy Pop kodanikunimega James Newell Osterberg, Jr on Ameerika Ühendriikide päritolu laulja ja laulukirjutaja. Iggy Pop'i hüüdnimedeks on «Pungi Ristiisa» («the Godfather of Punk») ja «Roki-Iguaan» («the Rock Iguana») — teda nimelt peetakse üheks suurimaks pungimuusika mõjutajaks. Järgmisel aastal tähistab mees oma 70ndat juubelit, kuid see ei tähenda midagi. Ta on endiselt suurepärases lavavormis.

4. Years & Years (UK) (reedel kell 19.00)

Alles aasta tagasi oli Briti päritolu trio oma esimesel suurel turneel ja väisas seejuures ka Helsingis toimuvat Flow festivali. Aastaga on elektropoppi viljelevad noormehed saavutanud veelgi suurema tuntuse. Youtube'is on nende hittsinglil «King» lausa üle 152 miljoni vaatamise.

5. Mark Ronson (UK) (reedel kell 01.00)

Reede öösel esitab briti kuulus DJ, muusikaprodutsent ja laulukirjutaja Mark Ronson spetsiaalselt festivali 10. juubelit pühitseva suurejoonelise DJ-seti. Ronsonit on tunnustatud nii Grammy kui Brit Awards muusikaauhindadega. Ta on teinud koostööd artistidega nagu Adele, Paul McCartney, Lana Del Rey, Bruno Mars, Lily Allen jne.

6. ERKI PÄRNOJA: HIMMELBJERGET (EE) (pühapäeval kell 21.15)

Erki Pärnoja on laiemale avalikkusele tuntud eelkõige Ewert and The Two Dragonsi kitarristina, kuid tähelepanu väärib ka tema esimene sooloalbum «Himmelbjerget». See, kes armastab draakoneid, naudib kindlasti ka Pärnoja kontserti.

7. NOËP (EE) (reedel kell 22.00)

Andres Kõpper, artistinimega NOËP on kahtlemata üks omapärasema häälega meesartiste Eestis või isegi kogu maailmas. Eelmise aasta lõpus sõlmis muusik Rootsi Sony Musicuga lepingu ning on avaldanud nende alt juba mitu populaarset singlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles