Noortebändide konkursi lõppkontsert jääb rahapuudusel ära

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Proovikas" lõppkontsert Endla Küünis eelmisel aastal. Laval on ansambel Nuumen.
"Proovikas" lõppkontsert Endla Küünis eelmisel aastal. Laval on ansambel Nuumen. Foto: Ants Liigus

Alates 2005. aastast korraldatud Pärnumaa noortebändide konkurss „Proovikas“ tänavu rahapuudusel lõppkontserdini ei jõua, küll valiti eelvoorus esitatud demode põhjal lõppvooru üheksa paremat noortebändi.

Pärnumaa noortebändide konkursi korraldavad juba aastaid tuntud Pärnu muusikapood PVX Muusik ja Pärnu kontserdibüroo.

20. veebruaril Endla Küünis toimuma pidanud „Proovikas 2011“ lõppkontsert jääb ära seoses toetajateringi kokkukuivamisega, teatas Helen Erastus Pärnu kontserdibüroost. „Kahjuks ainult linnavalitsuse eraldatud toetusest sellises mõõdus konkurssi ei korralda ja mujalt me toetust tänavu ei saanud,“ selgitas Erastus.

„Proovikas 2011“ eelvooruks esitatud demode põhjal valiti välja noortebändid 6th Yard Posse, Sibyl Vane, Wired Man, Minu Akvaarium, Nuumen, The Blinking Lights, Alloy Indefinite, Ginger Goes Black ja Telly Addicts.

„Kindlasti tahame neile noortebändidele esinemisvõimalusi leida. Aga millises vormis täpsemalt, seda praegu nuputame,“ rääkis Erastus.

Erastuse sõnutsi olid lõppvooru pääsenud bändid kõik väga tublid. „See on „Proovika“ fenomen, et noored on hakanud aastatega üha rohkem harjutama ja tänu sellele on tase ühtlasem,“ sõnas ta.

„Proovika“ korraldajad ei osanud arvata, kas järgmisel aastal konkurss toimub. „Eks aeg näitab,“ ütles Erastus.

Noortebändide konkurss „Proovikas“ on mõeldud Pärnumaa bändidele, mille liikmete vanus ei ületa 25 eluaastat ja esitatav muusika peab olema omalooming.

„Proovikas 2010“ parimaks noortebändiks valis nii žürii kui publik bändi Twins Inc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles