Kati Murdmaa: kõikjal kaasas käiv ämma vari lammutab abielu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Murdmaa.
Kati Murdmaa.

Kati Murdmaa (Murutar) kirjutab Õpetajate Lehes, et kui mees ei lase emast lahti, tajub naine seda traagikat õhus igal hetkel.

Ta viitas Piibli käsule: «sina pead hülgama oma isa ja ema ja hoidma oma naise poole».

Murdmaa sõnul on nüüdseks üles kasvanud põlvkond edukate emade lapsi. Selle põlvkonna emad pühendasid end tööle, sest nende mehed klammerdusid oma emade külge ning samas muutus ühiskondlikult võimalikuks ja tunnustatuks naiste karjääritegu ja erialane tähelend.

«Töhe sukelduv naiskond kasvatab üles uued igavese emaigatsusega mehed, kes veavad nii perepiknikule kui ka abieluvoodisse ämma varju kaasa. Naise kirg mehe vastu raugeb kiiresti, kui piknikukorvis on alati kaasas hirm mis-ema-arvab ning abieluvoodisse helistab iga veerand tunni tagant ämm, kellel on vaja pojale edastada midagi, mis jäi edastamata, kui poeg oli viieaastane,» selgitas ta.

Selline olemuslik perversiteet eksib Murdmaa sõnul loodusseaduste ja pühakirja vastu ning lammutab ühe abielu teise järel. Uus generatsioon mehi peab laskma emad loomulikule eluõhtule ning mitte venitama oma lapsepõlve raugaikka, nõnda et täiskasvanuelu elamata jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles