Laskesuusataja abikaasa tänukõne: Björn, sa saad juulis isaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Ferry võitis Vancouveri olümpial jälitussõidus kuldmedali.
Björn Ferry võitis Vancouveri olümpial jälitussõidus kuldmedali. Foto: SCANPIX

Rootsis jagati eile auhindu möödunud aasta parimatele sportlastele. Aasta saavutuseks hinnati laskesuusataja Björn Ferry Vancouveri olümpial jälitussõidu kuldmedali võitmist.

Kuna aga Ferry võistleb neljapäeval Anterselvas algaval MK-etapil, võttis auhinna tema eest vastu abikaasa Heidi Andersson, kes pani oma kõnega saalisviibijad õhku ahmima, vahendab Expressen.

«Ma pole Björni mõnda aega näinud, seetõttu mõtlesin talle tervituse saata. Björn, kui kõik läheb hästi, saad sa juulis isaks,» teatas Andersson.

Hiljem tunnistas ta intervjuus SVT-le, et tegelikult ei tulnud see abikaasale üllatusena. «Björn teadis seda, mõtlesin, et see oleks natuke liiga jõhker, kui talle niimoodi teataksin,» selgitas Andersson. «Aga praktiliselt keegi teine ei teadnud.»

Anderssoni tänukõnes oli aga lisaks üllatuslikule teadaandele ka märksa tõsisem sõnum. «Väga tore on olla sportlane, elada spordi nimel, võita olümpialt kuldmedal ja olla maailma parim. See on suurepärane. Aga elus on tähtsamaidki asju,» rääkis ta. «Mõned päevad enne Vancouveri olümpiamängude algust opereeriti Björni venda Andersit, tal oli ajukasvaja. Operatsioon läks hästi, aga elus on nii palju tähtsamaid asju kui kogu maailma kuldmedalid.»

Auhinnagalal riisusid koore murdmaasuusatajad – aasta parimaks naissportlaseks tunnistati Charlotte Kalla, meessportlaseks Marcus Hellner ning parimaks võistkonnaks nimetati murdmaasuusakoondis. Parimateks treeneriteks tunnistati murdmaasuusatajate juhendajad Joakim Abrahamsson ja Magnus Ingesson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles