14 kõige hullemat inimest, keda sa rannas kohtad (5)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teil on lõbus, aga teised ei taha seda vaadata.
Teil on lõbus, aga teised ei taha seda vaadata. Foto: Vida Press

Homme algab suvi ja ilmad lähevad jälle ilusaks, mis tähendab, et rannad täituvad inimestega. Kahjuks ei oska kõik rannalised teistega arvestada ja viisakalt käituda.

Vähe sellest, et eestlane on isegi omaette hoidev rahvas, on rannamõnude nautimine rahvamurrust eemal tunduvalt parem ka seetõttu, et teatud inimtüübid teevad liival peesitamise teiste jaoks parajaks põrguks. See, kes ei tunne salajasi rannanurki, mis on inimtühjad ja samal ajal ka päevitamiseks piisavalt puhtad, peavad leppima rahvamasssidega ja kohtavad seal kõiksugu teisi rannalisi.

Pure Wow toob välja neliteist inimest, kes ei oska rannas käituda. Kas tunned end ära või oskad siia veel kedagi lisada?

  1. Inimesed, kes kannavad endaga kaasas liiga palju asju ja võtavad sellega tohutult ruumi. Peale saunalina on neil kaasas veel vähemalt jahutusnõu, kokkupandav rannamööbel, telk, grill, täispuhutav diivan… Mida veel? 
  2. Inimesed, kes lasevad oma lastel käituda, nagu nad heaks arvavad. Iga koerustükki ei peagi keelama, aga nii palju peaksid lapsed vähemalt mõistma, et teistele ei tohi liiva peale pritsida. 
  3. Inimesed, kes lasevad tümmi üle kogu ranna. Ei, sul ei ole hea muusikamaitse ja see ei ole õigustus, miks teiste puhkust rikkuda.
  4. Inimesed, kes kannavad stringe ja ülinappe bikiine. Siin ei ole oluline, milline su keha välja näeb. Nii lihtsalt ei ole sobi. 
  5. Inimesed, kes mängivad palli, kuigi ei oska seda kinnigi püüda. Arvatavasti pole tarvis pikalt kirjeldada, kui ebameeldiv on oma linal peesitades ärgata selle peale, et kellegi pall lendab mütsuga keset selga. 
  6. Lapsed, kes kaevavad üüratult suuri auke ja ei kata neid hiljem kinni. Ikka juhtub, et keegi kukub sinna end valusalt ära.
  7. Inimesed, kes ei austa teiste isiklikku ruumi. Nad seisavad päikese ees, talluvad liiva linale ja tülitavad tühja lobaga.
  8. Mehed, kes häbitult naisi jõllitavad. Igaüks tahaks tunda end rannas mõnusalt, kuid see on naiste jaoks väga raske, kui on mehi, kes kasutavad võimalus, et neid «silmadega süüa». Jah, rannas ollaksegi poolpaljalt, kuid see ei tähenda, et sa võid käituda nagu mats. 
  9. Amelevad paarikesed, kes unustavad teiste seltskonna. Rannas on lapsi ka ja uskuge, keegi ei taha teie musitamist isegi silmanurgast näha. 
  10. Inimesed, kes on ilmselgelt ülepäevitanud. Paratamatult tekib mure, et kas nad endale liiga ei tee? Nahavähk ei ole naljakas.
  11. Inimesed, kes jätavad prügi maha. Kõik, mis jaksad endaga kaasa võtta, jaksad ka ära viia. 
  12. Inimesed, kes pritsivad teisi veega. Kui keegi tahab end karastada, leiab ta selleks ise mõne mooduse. Sunniviisiliselt kedagi märkas teha pole ilus. 
  13. Inimesed, kes raputavad teiste vahel oma liivast lina. Mõistlik inimene teeb seda kuskil eemal.
  14. Inimesed, kes on tulnud randa jooma. On ka teisi kohti, kus napsi võtta, lasterikas rand ei ole see koht. 
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles