Treeni end seksis paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Olgu seks kui hea tahes, ikka tahaks, et see oleks veel parem. Sellele võib lihtsasti ise kaasa aidata, kui teha trenni, mis seksuaalnaudingut soodustab.

«Seksuaalne tegevus on kogu keha kogemus, mistõttu on oluline, et lihased, veresoonkond ja närvid töötaksid tipptasemel,» ütleb doktor Tina M. Penhollow portaalis Greatist. Trenni tehes verevarustus paraneb ja tänu sellele tekib ka kiiremini erutus ja orgasmid on tugevamad. «Kui tahad võimendada oma seksuaalkogemusi, siis võib treeninguga oma seksuaalelu parandada.»

Kegeli harjutused

Kegeli harjutused on vaagnapõhjalihaste harjutused, mis tugevdavad olulisi lihaseid kusiti, tupe, päraku, tupeseinte, põiepõhja ja emakakaela ümber. «Orgasmi ajal need lihased tõmbuvad kokku ja lõdvenevad, ehk mida tugevamad ja paindlikumad need on, seda suurem on lihasliikuvus ja seda võimsamad on orgasmi,» selgitab arst. 

Vaagnapõhjalihaste harjutused on eriti vajalikud neile naistele, kes pole kunagi orgasmi kogenud. Loe siit lähemalt, kuidas neid lihaseid treenida. Kõige toredam on see, et Kegeli harjutusi võib teha pea igal ajal ja igas kohas. 

Jooga

Mõned joogaasendid võivad tunduda kergelt seksuaalsed. Seega pole ime, et jooga võib tõesti su seksuaalelu parandada. «Joogas on poose, mis aitavad naistel puusi lõdvestada nii, et nad saavad nautida laiemat pooside valikut,» kinnitab arst, kelle selgitusel on sügavad venitusharjutused väga kasulikud nii matil kui linade vahel. Parem lihasjõud ja paindlikkus pole ainus põhjus, miks seksi nimel joogat proovida. Jooga on ka üldiselt naise seksuaalsusele kasulik, sest see suurendab seksuaalset funktsiooni, aitab kergemini erutuda, tuleb kaasa loomulikule libestusele, aitab orgasme saavutada ja vähendab valutundlikkust. 

Kardiotreening

Tavalised aeroobsed treeningud, mis panevad südame kiirelt tööle, aitavad kaasa ka voodirõõmude nautimisele, sest turgutavad vereringet ja hoiavad veresoonkonda tervena. Naistel on seksuaalnaudingu tundmiseks hädasti vaja hästitöötavat vereringet, sest kliitori ja tupe ümber on veresooned väga väikesed. Regulaarne treening hoiab veresoonte tervist ning tänu sellele täituvad need eelmängu ajal kiiresti pulbitseva verega. Mida intensiivsem on alakehas närvide reaktsioon, seda kergemini naine erutub ja läheb märjaks. 

Arsti sõnul ei tähenda see tingimata, et peaks iga päev pikki maid jooksma. Veresoonkonna tervise nimel piisab ka 20-30-minutilisest lühikesest aktiivsest tegevusest, mis kiirendab südametööd ja paneb vere käima. 

Vastupidavustreening

Raskuste tõstmine omakorda aitab suurendada organismi testosterooni tootmist. See ei tähenda sugugi, et naisest saaks jõuline lihamägi, küll aga mõjutab see naise libiidot ja tekitab seksi järele suurema huvi. Peale hormonaalse tasakaalu aitab jõutreening sarnaselt kardiotreeningule parandada verevarustust, toetades sellega nii südame kui genitaalide tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles