Tanel Tein võitis ülekaalukalt aasta parmu tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein.
Tanel Tein. Foto: Raigo Pajula

Mittekarskusühing Asotsiaalministeerium valis internetihääletusel 2010. aasta suurimaks parmuks korvpalluri Tanel Teini.

Teini poolt andis oma hääle tublisti enam kui veerand osalenutest, mis kindlustas talle ülekaaluka võidu. On alust arvata, et oma suvise etteastega Taaralinna ühel sümbolil – kaarsilla kaarel – tõusis Tein lõplikult asotsiaalsuse altaritele.

Et 2010 oli ikkagi spordi-joodikute aasta, ei ole imelik ka teise koha saavutamine maletaja Tarvo Seemani poolt, kes 7. novembril Tartus peetud välkturniiril end välkkiirelt täis tõmmanud oli. Kuna kainurid ei kannatanud napsise malemehe kommentaare kuulata ja püüdsid teda ruumist välja visata, oli mees sunnitud oma õigusi kaitsma ning kohtunikule vastu nosplit koputama. Et male ei ole ainult ohtlik, vaid ka populaarne spordiala, seda tunnistab pea 20-protsendiline toetus Seemanile.

Kolmanda koha saavutas odamees Andrus Värniku ees napilt anonüümne, kuid see-eest alkohoolne autojuht, kes Soomes tagasihoidliku 5,9 promilliga roolist kõrvaldati. Vindise sohvri poolt hääletas ca 16 protsenti valijaist.

Napilt jäi esikolmikust välja järjekordne parm-sportlane Värnik, kelle ebakaineid romantikahetki burgeriputka juures ja väikses joobes sõitu toetas vaid ca 13 protsenti hääletanuist.

Viie protsendi künnise ületasid veel purjus Tallinna naistaksist ja ministeeriumi legendaarne eestvedaja ja mitmekordne asotsiaalminister Bogen. Tartu Ülikool/Rocki korvpallur Giorgi Tsindsadze ebakaine postitabamus ja Enzi püüdlused taandarenguvallas pälvisid paraku vähem kui 5 protsendi toetuse.

«Teini võit oli aimatav. Aastaid on korvpallurite ja treenerite joomarlus jäänud ilma vajaliku tähelepanu ja kiiduavaldusteta, kuid nüüd on aeg ülekohus heastada ja tõsta tõelised tegijad parmluse kõrgeimale altarile,» kommenteeris pildi kanistrisse paneku osakonna juhtaja. «Selles suhtes, et ka mulle meeldib vahel sõpradega veidi veini võtta, kuid senimaani pole õnnestunud end Kaarsilla kaarele juua. Isegi ministeeriumi kauaaegsetel töötajatel on põhjust sellist etteastet kadestada. Üldiselt ministeerium muidugi sportlike eluviise taunib, aga kui selline on sport, võime kaaluda isegi spordiosakonna loomist, seda muidugi juhul, kui leiame juhatajaks vastava pädevusega parm-sportlase.»

Tiitli Aasta Parm pälvib inimene, kes on aasta jooksul süüvinud rahva mällu adumatu käitumise, ebaratsionaalse mõtlemise, arusaamatute mõttekäikude või lihtsalt labase joomise ja enesehäbistamisega.

Varasematel aastatel on Aasta Parmu tiitli võitnud endine operaator Pavka (2002), poliitik Edgar Savisaar (2003), endine rektor Ando Keskküla (2004), endised riigikogulased Toomas Tein ja Peep Aru (2005), kalagurmaanid Enn Pant, Andres Hunt ja Keijo Mehtonen (2006), joodiknäitleja Jan Uuspõld (2007), võsareporter Peeter Võsa (2008) ning esteet Linnar Priimägi (2009).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles