Nädala plaat. Filosoof 2 Filosoof

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreatiivmootor
Kreatiivmootor Foto: Aron Urb/Orants.ee

Kreatiivmootor

Algne sülg esitab

Kreatiivmootor

Hinne: 4

Kreatiivmootori nimi on enneolematu sõnaristand kahest sõnast – üks on kreatiiv ja teine on mootor. Kreatiiv tähendab siis loomingulisust ja mootor mõistagi mootorit. Kreatiiv on keskne sõna ka meie lollis loomemajandusühiskonnas ja mootor on ka selles ühiskonnas oluline sõna, kuid Kreatiivmootoriga ei seo neid üks ega teine.

Kreatiivmootori frontman’iks ja kunstiliseks juhiks on filosoof Roomet Jakapi, ja ta pole mingisugune külafilosoof, vaid ikka tõeline akadeemiline suurus. Tegelikult on ka teine Kreatiivmootori dude Kaur Garšnek ka minu teada filosoof. Nii et Filosoof 2 Filosoof, nagu kunagi olid Miss II Miss ja Soul II Soul. Filosoofia on mõtlemise tipptegevus, kuid mõned filosoofid on ka rääkinud, et filosoofia keskmes ei asu mitte mõte, vaid hoopis mõttetus. Ka Kreatiivmootor peaks kõikide märkide järgi olema filosoofi võimalik viis välja selgitada, kumb see filosoofia siis on, mõte või mõttetus, vaim või keha, mõlemat, segu, üleminekuvorm jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles