Ingrid Peek pani raamatusse kirja kõik, mida õnneks vaja

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Peek.
Ingrid Peek. Foto: Raadio 2

Täna ilmus kirjastuselt Pilgrim inspiratsiooniraamat «Hallo, Kosmos! Palju õnne», mille koostaja Ingrid Peek on kokku kogunud saatekülaliste õnne valemid Raadio 2 menusaatest «Hallo, Kosmos!».

«Mida peaks inimene teadma või tegema, et olla õnnelik? Mis on õnne valem?» räägib Ingrid Peek. «Seda olen viimase kuue aasta jooksul küsinud enam kui kahesaja inimese käest – loodusesõbrad ja -hoidjad, vaimulikud, sotsiaal-, humanitaar- ja reaalteadlased, pärimusekandjad, ufoloogid, terapeudid, tervisetargad, maagid, arstid, nõiad, muusikud, sensitiivid, enesearendajad, mentorid, parahuvilised, nõustajad, šamaanid, joogid, kirjanikud, ettevõtjad, astroloogid, kunstnikud, taimetargad, esoteerikud, vabamüürlased, ajakirjanikud, metafüüsikud, psühhonaudid, õpetajad, ravitsejad, tantristid, aktivistid, akadeemikud, professorid, maailmarändurid, filosoofid, vabamõtlejad, kosmosefännid – kõik on selle peale kasvõi korra mõelnud ning jagavad nüüd oma mõtteid ka teiste õnneotsijatega.»

Selle raamatu koostamine oli Ingridi jaoks vaimustav protsess, ühtpidi justkui õnnelikkuseõppe intensiivkursus. «Kui nende isikupäraste inimeste mõttekäigud ja tõdemused tuumale taandada, võiks välja raalida õnne valemi, mille komponendid oleks teadlik otsus olla õnnelik, kohalolu ja teadlikkus, tõeliselt meeldivate asjade tegemine, teiste aitamine, loodusega ühenduses olemine, (meele)rahu, tänulikkus ja armastus.»

Õnneraamatu esitlus toimub 13. juunil Apollo kinos Solarises – vaata rohkem infot Facebookist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles