Sarja «Elavad surnud» autorilt Robert Kirkmanilt esilinastub õudussari

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanal FOX hakkab näitama õudussarja "Outcast"
Telekanal FOX hakkab näitama õudussarja "Outcast" Foto: Kaader telesarjast

31. mail tutvustas telekanal FOX uut õudussarja «Outcast», mille autor on ameerika koomiksikunstnik ning menuka zombi-sarja «Elavad surnud» (The Walking Dead) looja Robert Kirkman. Sari esilinastub Eestis FOX kanalil sel laupäeval, 4. juunil kell 22.00

A. Le Coq Sviidis toimunud eelesilinastusel rääkis FOX Networks Group’i Baltimaade turundus- ja kommunikatsioonijuht Sille Ruus, et Robert Kirkman on saanud kvaliteedimärgiks televaatajate hulgas. «Robert Kirkmani ja tema kaasautori Paul Azaceta koomiksil põhinevat sarja hakati ette valmistama juba enne kui nende koomiks poodidessegi jõudis. Sarjale on ennustatud niivõrd suurt menu, et juba kinnitati ka teine hooaeg,» ütles Ruus.

Ruusi sõnul ei jää tänapäeval toodetud sarjad millegi poolest alla kvaliteetfilmidele, vaid isegi vastupidi – eelarved on suuremad ning parimate sarjade esilinastumisi jälgivad üle maailma miljonid inimesed. «Outcasti tegijate hulgas on telemaailma absoluutsed tipud, kelle loomingut tundes võib olla kindel, et sari on tasemel. Eraldi tasub ära märkida sarja pilootosa režissöör, kelleks on mitmete suurepäraste õudusfilmide autor Adam Wingard,» kommenteeris Ruus.

«Outcast» räägib West Virginia väikelinnas elavast noorest mehest Kyle Barnes’ist (Patrick Fugit), kelle lähedasi kiusavad kurjad vaimud. Loo arenedes avastab Kyle, et on ise haaratud deemonite, iidse kurjuse ja üleloomulike jõudude maailma, kust ei tundu olevat väljapääsu. Ta moodustab liidu kohaliku pastori Andersoniga (Philip Glenister), kel on kogemusi kurjade vaimude väljaajamisega. Varsti selgub, et Kyle’i ja pastori avastused võivad muuta terve maailma saatust.

Filmikriitik Ralf Sauteri sõnul eristub «Outcast» Robert Kirkmani varasemast loomingust intiimsema, ühe tegelaskuju arengule keskendunud loo poolest. «Kirkmani eelmises sarjas «Elavad surnud» on samaaegselt mitu erinevat tegevusliini, mille keskmes on erinevad tegelased ja nende lood. Kuid «Outcast» on lugu ühe mehe üleloomulikest kannatustest ning sellest, kuidas just tema tegelaskuju selle tagajärjel areneb,» rääkis Sauter.

Üritusel kõnelenud usunditeadlase Reet Hiiemäe sõnul leiab palju viiteid sarja peamisele teemale – kurjadele vaimudele – ka eestlaste vanast pärimusest. «Inimestest, kes on hädas kurjade vaimudega, on kirjutatud juba 19. sajandi pärimustekstides, kuid hirm deemonite ja needuse ees ei ole sugugi kadunud ka tänapäeval. Endist viisi otsitakse sellistel juhtudel abi kaitsemaagiast, näiteks loitsudest ja kohati isegi vägivaldsetest tõrjerituaalidest, kuid pöördutakse ka sensitiivide-tervendajate poole. Seega ei ole võtted, mida peategelane kasutab sarja esimeses osas, kuigi erinevad eesti pärimuses tuntutest,» kommenteeris Hiiemäe.

Sarnaselt sarjale «Elavad surnud» põhineb ka «Outcast» Robert Kirkmani loodud koomiksil; Kirkman on lisaks ka sarja stsenarist ja tegevprodutsent. Sarjas mängivad veel Reg E. Cathey (House of Cards), Grace Zabriskie (Twin Peaks), Wrenn Schmidt (Boardwalk Empire), Melinda McGraw (The X-Files), Kate Lyn Sheil (House of Cards), David Denman (Big Fish) jt.

Sarja esimene hooaeg koosneb kümnest osast, millest esimene jõuab Eestis tele-eetrisse FOX kanalil laupäeval, 4. juunil kell 22.00.  «Outcast» on kordusena eetris ka esmaspäeviti kell 23.00 FOX kanalil, kohe pärast «Troonide mängu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles