Õpilasega seksinud õpetaja sai kuue aasta pikkuse vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelsey Peterson
Kelsey Peterson Foto: AP / Scanpix

USAs sai seksi eesmärgil oma õpilasega Mehhikosse põgenenud õpetaja kuue aasta pikkuse vanglakaristuse.

26-aastane Kelesey Peterson mõisteti trellide taha 13-aastase õpilase intiimsuhtesse meelitamise, inimröövi ja välismaale toimetamise eest, edastab AFP.

Õpetaja alustas poisiga intiimsuhet, kui see oli 12-aastane. Peterson töötas  siis Nebraska osariigis Lexingtonis asuvas koolis. Kohtudokumentides seisab, et Peterson oli kuuendas klassis õppinud poisi matemaatikaõpetaja 2005- 2006. Nende suhe sai alguse 2006. aasta novembris.

Petersoni advokaadi James Martin Davise sõnul nägi noormees oma east vanem välja ja ta arvati olevat mitte 12-aastane, vaid 16-aastane.

Poisi advokaat Amy Peck eitas, et noormees näeks oma east vanem välja ning tema sõnul ei teinud ta õpetajale lähenemiskatseid, vaid õpetaja võrgutas poisi.

Õpetaja ja õpilane kadusid 2007. aasta oktoobris. Kool ja politsei asus nende kadumist uurima ning paljastus, et õpetajal ja õpilasel oli suhe.

Petersoni ja poisi asukoha jälile jõuti siis, kui poiss nädal pärast kadumist oma vanematele helistas. Siis saadi teada, et nad on Mehhikos.

Juhtumi käigus paljastus, et poiss ja ta perekond olid USAs kui illegaalsed immigrandid.

USA migratsiooniamet plaanib neile anda nüüd õiguse taotleda USA kodakondsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles