Norra laskesuusakomeedist sai kuu ajaga miljonär

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø
Tarjei Bø Foto: SCANPIX

Alles eelmisel hooajal MK-sarjas debüüdi teinud Norra laskesuusataja Tarjei Bø on käimasoleval hooajal võitnud üheksast etapist neli, head tulemused on oluliselt kasvatanud ka noormehe sissetulekut.

Lisaks neljale etapivõidule on 22-aastane Bø korra olnud teine ning veel kolmel korral mahtunud esikümnesse, tänu millele on temast kuu ajaga Norras miljonär saanud. Tema hooaja halvim tulemus on 12. koht Pokljuka MK-etapi 20 km sõidus, vahendab Strafferunden.no.

Bø üheksa etapiga teenitud auhinnaraha:

Neli esikohta – 44 000 eurot

Üks teine koht – 8000 eurot

Kaks neljandat kohta – 11 000 eurot

Üks viies koht – 2250 eurot

Kui siia juurde lisada veel teatesõidu võidu eest teenitud 5000 eurot, on Bø kuu ajaga teeninud 64 750 eurot, mis on umbes 500 255 Norra krooni (üle miljoni Eesti krooni).

Strafferundeni andmetel saab ta lisaks veel umbes sama suure summa preemiana oma sponsoritelt. Ja niimoodi ongi Bøst kuu ajaga kodumaal miljonär saanud.

«Kui hästi läheb, teenid korralikult, aga kui läheb kehvasti, ei saa sa midagi,» jäi Bø oma sissetulekutest rääkides tagasihoidlikuks. «Olen oma tulemuste üle õnnelik, treenin selleks, et võita ja mulle meeldib, et mul on hästi läinud.»

Rohkem ei soovinud Bø oma rahaasju kommenteerida, öeldes, et keskendub võistlemisele ega mõtle raha peale.

Paljude ekspertide ning ka laskesuusatamise kuninga Ole Einar Bjørndaleni hinnangul on Bø näol tegemist Norra läbi aegade talendikaima laskesuusatajaga.

Kui aga võrrelda MK-sarjas liidrikohal oleva Bø preemiarahasid praeguse parima murdmaasuusataja Dario Colognaga, on norralane selges vähemuses – šveitslasest olümpiavõitja on sel hooajal auhinnarahana teeninud 249 250 Šveitsi franki (üle 198 000 euro ehk üle kolme miljoni Eesti krooni) ehk kolm korda rohkem kui Bø.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles