Hüpe värskesse Eesti aksessuaaridisaini

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HING, disainer Maria Naur
HING, disainer Maria Naur Foto: Marta Vaarik

29. mail kell 15.00 avatakse Tallinnas Tali disainipoes noorte disainerite näitus Hüpe/Hype, mis kutsub mõnusale pärastlõunasele peole värsket ehte- ja aksessuaariloomingut uudistama. Kõik tooted on valminud Tanel Veenre ja Helene Vetiku juhendamisel Eesti Kunstiakadeemia magistrantide poolt koostöös Tali disainipoega.

TOKEN Maria Kahnwailerilt Foto: 
TOKEN Maria Kahnwailerilt Foto: Foto: Marta Vaarik

«TALI on endale eesmärgiks seadnud pakkuda disainiteadlikule külastajale alati värskeimat ning unikaalset valikut Eesti disainimaastikult, Nähes EKA magistritudengite ideede arengut reaalseks tooteks on rõõm tõdeda, et silmapaistvaid noori disainereid tekib aina juurde - õpilased on väga põhjalikud ja teadlikud oma valikutes nii materjali kui ka kontseptsiooni osas, aksessuaarid on leidlikud, originaalsed ning  detailideni viimistletud.»

KAMPSUSS, disainer Maarja Roolaht Foto: 
KAMPSUSS, disainer Maarja Roolaht Foto: Foto: Marta Vaarik

«On hea meel, et EKA magistritudengid ei ole tulemust luues mõelnud vaid Eesti kontekstile - tegu on potentsiaalsete toodetega, mis rikastavad ning pakuvad tugevat konkurentsi rahvusvahelisele disainiskeenele,» sõnab Lilian Hiob

Seekord on näitus toodud tavapärasest kunstigaleriist hoopis praktilisemasse keskkonda ning lisaväärtust pakub võimalus kõiki tooteid ka kohapeal soetada. Esmaesitlusele tulevad 23 tudengi tööd, mille seast leiab nii taaskasutusprintsiipidel valminud praktilisi aksessuaare kui ka väärismetallidest ehteid. Need on taskupärased tooted, mis mõeldud igapäeva kasutamiseks või kingituseks, pretensioonitult lihtsad ideed.

Nurrum, disainer Toomas Mäelt Foto: 
Nurrum, disainer Toomas Mäelt Foto: Foto: Marta Vaarik

Värske elektroonilise muusikaga paitab kõrvu Eerik Kändler (SU-MU). Värsket meeleolu aitavad luua päikeseline Mokai siider ning kohvimeeli kõigutab gurmeekohviga Coffee People. Maitsemeeli värskendavad No Bananas maasikatuutud ning Taarapõllu talu marjakrõpsud ja Lõunapiima juust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles