Inspireeriv edulugu: noored armunud said koos ülekaalust lahti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa ja John
Lisa ja John Foto: Caters News Agency/Scanpix

Lisa Berg ja Johnathon VanBuskirk olid õnnelikult armunud, aga õnnetud oma kehakaalu pärast. Nõnda otsustasid nad ühiselt kaalust alla võtta ja tulemused on hämmastavad.

Kui Lisa kohtas Johni, kaalus ta 127 kilo. Mehe kõige raskem kaal oli 190 kilo, kuid Lisaga kohtumise ajaks oli ta oma eluviisi juba muutnud ja 34 kilost lahti saanud, mis inspireeris neiutki oma elu muutma, vahendab Mirror. 

Lisa ja Johni muutus. Foto: 
Lisa ja Johni muutus. Foto: Foto: Caters News Agency/Scanpix

Noorpaar, kes on saanud oma hüüdnimeks «Thincredibles», kolis 2013. aastal kokku ja nüüdseks on nad mõlemad oluliselt muutnud. Viimase aasta jooksul on mõlemad läbinud ka raske operatsiooni, et eemaldada suurest kaalulangusest alles jäänud väljaveninud nahka. John kogub raha, et eemaldada veelgi nahka seljalt ja rinnalt.

Noored enne kaalulangust. Foto: 
Noored enne kaalulangust. Foto: Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Ma olin toidust sõltuvuses,» tunnistas Lisa. «Meie kodus kasutati toitu tujutõstjana. Ma ei saanud väga pikka aega aru, et see on probleem. Minu peres on kõik suured, nii et ma lihtsalt eeldasin, et olen paks, sest mul on sellised geenid ja et ma ei muutugi kunagi.»

John saledana. Foto: 
John saledana. Foto: Foto: Caters News Agency/Scanpix

Ka John sõi liiga palju juba lapsena ja oli oma kaalu tõttu koolikiusamise ohver. «Ma sõin millal iganes tahtsin. Peamine süüdlane oli siiski limonaad. Ma jõin päevas ära kaks kaheliitrist pudelit limpsi.»

John ja Lisa said tuttavaks interneti kaudu. Armumine andis neile jõudu, et oma elu muuta ja ühiselt otsustati limonaadid asendada puuviljadega. Väikeseid muutusi elustiilis oli palju, näiteks hakkasid nad koos rattaga sõitma ja käisid matkamas. 

Lisa muutus pärast operatsiooni. Foto: 
Lisa muutus pärast operatsiooni. Foto: Foto: Caters News Agency/Scanpix

Johniga kohtudes oli Lisa oma elu tippkaalus ja nähes meest oma tervise pärast pingutamas, sai temagi indu end muuta. Kuigi muutused Johni elus olid esialgu väikesed, oli nende mõju väga suur. «Ma ei tahtnud maha jääda. Teda vaadates tundus see nii lihtne ja kerge, et tahtsin sama rongi peale hüpata. Hakkasin oma elustiili tasapisi muutma ja nüüd toetame me kõiges teineteist. Me mõlemad saame väga hästi aru, mis tunne on meeleheitlikult ihaldada pitsat. Koos jääme me endale kindlaks ja tähistame iga kadunud kilo. Tänu sellele oleme muutunud väga lähedaseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles