Suusatipud tulevad Otepääle

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug on üks suusaässadest, keda näeb kahe nädala pärast Otepääl.
Petter Northug on üks suusaässadest, keda näeb kahe nädala pärast Otepääl. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sarnaselt varasemate aastatega toob tänavune Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises Lõuna-Eestisse oma ala parimad.

Võistluse pressiesindaja Uko Urbi teatel saab peale kodumaiste suusatajate Tehvandi radadel kaasa elada näiteks olümpiavõitja Petter Northugile Norrast, kellel on muuhulgas ette näidata üheksa MK etapivõitu, ja Lukaš Bauerile Tšehhist, kes võidutses Otepääl eelmisel aastal. Oma karjääri jooksul on ta esimesena ületanud finišijoone veel 10 MK etapil. Samad mehed hõivasid eelmise aasta esimese ja teise koha ka MK üldarvestuses.

Urbi sõnade järgi tuleb pingeline heitlus naiste konkurentsis, kus stardijoonele asuvad nii Marit Bjoergen Norrast kui Justyna Kowalczyk Poolast. Kahekordne olümpiavõitja Marit Bjoergen soovib kindlasti lisa oma 44 MK etapivõidule ja eelmisel aastal Otepääl naiste 10 km sõidus võidutsenud Justyna Kowalczyk soovib kahtlemata hoida liidrikohta MK üldarvestuses.

Võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk märkis, et võistlejate registreerimine lõpeb 10. jaanuaril. “Mitme riigi esinduste nimekirjad ei ole veel meieni jõudnud ja lõpliku ülevaate saabuvatest sportlastest saame uue nädala alguseks,” ütles Arukuusk. “Ka osalevate eestlaste nimed peaksid peatselt selguma.”

Tehvandi spordikeskus on Arukuuse kinnitusel kõigi võistluse ettevalmistustöödega graafikus. “Rajad said kunstlumega täielikult kaetud ja nüüd on sinna täiendavalt veel 20 cm värsket lund peale sadanud. Võistlustrassiga oleme 100 protsenti järje peal ja see saab suursündmuse vääriline,” lubas ta.

Otepää MK esimeseks võistluspäevaks on 22. jaanuar. Naised võtavad ette 10 km eraldistardist ja mehed 15 km eraldistardist klassikatehnikas. Teine võistluspäev toob publiku ette klassikasprindi, kus naised selgitavad parima 1,2 km rajal ning mehed 1,4 km rajal.

Nädal hiljem, 27.-31. jaanuaril toimuvad Otepääl aga juunioride ja U23 maailmameistrivõistlused murdmaasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes.

Kõigist võistlustest teeb otseülekande ETV.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles