Rolling Stones nõuab, et Donald Trump lõpetaks nende muusika loata kasutamise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolling Stones - Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood ja Charlie Watts
Rolling Stones - Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood ja Charlie Watts Foto: SCANPIX

Ansambli Rolling Stones liikmed nõuavad, et USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump lõpetaks nende muusika kasutamise oma kampaaniaüritustel.

Rollingute andmetel on Trump ja ta meeskond kasutanud eriti agaralt nende palasid «Start me Up» ja «You Can´t Always Get What You Want», edastab AP.

Rolling Stones edastas eile meedia ja sotsiaalmeedia vahendusel, et nad ei ole andnud Trumpile luba ega õigust nende palade kasutamiseks ning Trump peab otsekohe nende kasutamise lõpetama.

Trumpi kampaania pressiesindaja ei ole veel rollingute nõudmist kommenteerinud.

Rolling Stones ei ole ainus ansambel või esineja, kes on Trumpi peale pahane. Seda on näiteks ka ansambli Aerosmith laulja Steven Tyler ja Briti lauljanna Adele.

Tyleri sõnul jätab Aerosmithi hiti «Dream On» kasutamine Trumpi kampaanias mulje, nagu toetaks Aerosmith ja Tyler Trumpi poliitikat ja kandidatuuri. Trumpi esindajad jõudsid Tyleriga kokkuleppele ning selle pala kasutamine meeleolu loomiseks lõpetatakse.

USAs on ka varem tulnud ette samasuguseid probleeme poliitikute muusikavalikuga. Kui artist ei ole teatud poliitiku pooldaja, saab tema pala kampaanial ikkagi ette kanda, kuna seadus ei keela seda. Poliitikul peab selleks olema aga pala autori või omaniku luba.

Muusik saab siiski oma sõna sekka öelda, kui tema arvates pala kasutamine mitmel korral seoses poliitikaga võib tema mainet kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles