ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «MMinimalism»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollektsiooni «MMinimalism» sõnum on: ürgne lihtsus, uudne mängulisus, mehe jõulisus.
Kollektsiooni «MMinimalism» sõnum on: ürgne lihtsus, uudne mängulisus, mehe jõulisus. Foto: Liis Reiman

Esitleme teile ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsiooni «MMinimalism»

Foto: Liis Reiman

Kollektsioonil «MMinimalism» on kaks autorit.

Lisette-Maria Puhalainen on sündinud 24. mail, aastal 1993 ning hetkel õpib ta Eesti Kunstiakadeemias III kursusel nahakunsti. Elise Kruusel on sündinud 10. veebruaril ning samuti aastal 1993. Temagi õpib Tartu Kõrgemas Kunstikoolis nahakunsti ning on hetkel III kursusel.

Foto: Liis Reiman

Kollektsiooni kirjeldus:

Kollektsioon «Mminimalism» keskendub meeste aksessuaaridele. Nimes MMinimalism tähistab suur M meest, maskuliinsust ja mehelikkust. Minimalism on aga kollektsiooni läbiv teema ning väljendab lihtsust ja unikaalsust. Aksessuaaridega soovitakse tuua esile mehe loomulikku ilu.

Erinevate julgete ja minimalistlike disainidega näidatakse mehe lihtsust, jõulisust ja puhtust. Visioon on arendada meeste aksessuaaride disaini julgemaks. Mehed kannavad lihtsaid kudumeid, mis sümboliseerivad nende ilu mugavuses.

Inspiratsiooniallikaks on Skandinaavia – selle loodus, inimesed ja miljöö. Kasutatud on mahedaid maalähedasi toone, mis väljendavad külma ja puhast loodust. Materjalideks on puit, linane kangas ja nahk, et tuua esile looduslähedust ja naturaalsust. MMinimalism soovib saavutada vähesega suurt.

Foto: Liis Reiman

«MMinimalism» kollekstioon lähtub oma teostuses ka ERKi selle aasta Eternal Republic of Kind Individuals kontseptsioonist. Autorite vabariik on üles ehitatud naturaalmajandusele ja kõik toimib «käest kätte» süsteemi alusel.

Puudub masstootmine, sest eelistatakse taaskasutust. Moeetendusel astuvad modellid lavale aksessuaaridega suurtes taaskasutatud kudumites ja sinepikollasega triibutatud jalgadega. Kampsunid esindavad riigis eelistatud taaskasutust, aksessuaarid käsitööd. Sinepikollane värv ja triipude tihedus sümboliseerivad iga indiviidi eripära. Triibud tähistavad triipkoodi, mis on inimestele isikukoodi eest.

Kollektsiooni «MMinimalism» sõnum on: ürgne lihtsus, uudne mängulisus, mehe jõulisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles