Lennureisijad taltsutasid lennukikaaperdaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli politsei arreteeris Turkish Airlinesi lennukit kaaperdada tahtnud mehe
Istanbuli politsei arreteeris Turkish Airlinesi lennukit kaaperdada tahtnud mehe Foto: SCANPIX

Norrast Oslost Türki Istanbuli teel olnud lennuki reisijad taltsutasid pardal olnud mehe, kes pommiähvardusel tahtis lennukit kaaperdada.

Politsei sõnul oli lennuk juba Türgi õhuruumis kui üks türklane hakkas karjuma ja nõudis lennuki Norrasse tagasi lendamist, edastab AFP.

Türgi uudisteagentuuri Doga andmetel püüdis maskis mees piloodikabiini siseneda, karjudes et ta paneb pardal pommi plahvatama. Väidetavalt oli märatsenud türklasel ka raadiotelefoni meenutav aparaat.

Ühe reisija sõnul tekkis mehe ja kaasreisijate vahel kaklus. Reisijad hoidsid mehe piloodikabiini sisenemise ära.

Lõpuks õnnestus reisijatel mees vastu lennuki põrandat suruda ning üks neist istus talle peale. Piloodid teatasid pardal juhtunust Istanbuli politseile. Pärast lennuki maandumist tulid korrakaitsjad pardale ja arreteerisid mehe.

Politseil ei ole mehe motiiv teada. Mehe poolt pommiks väidetud ese ei olnud pomm. Keegi pardal olnutest kannatada ei saanud.

Norra uudisteagentuuri NTB allika andmetel oli türklane joobes. Tegemist olevat 40-aastase Anatoolia kurdipiirkonnast pärit mehega.

Turkish Airlines lennul oli kokku 59 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles