Improteater aitab leida enesekindlust

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskus Lille maja.
Noortekeskus Lille maja. Foto: Margus Ansu

Lille Majas improviseerisid huvilised Viljandi kultuuriakadeemia seitsmenda lennu näitlejate Mairi Jõgi ja Kati Ongi eestvedamisel olukordi, millesse nad võivad oma elus sattuda.


«Improvisatsiooniteater on teater ilma käsikirjata, me ei kirjuta midagi ette,» rõhutas üks eestvedajatest Mairi Jõgi. Kogu ettevõtmine sõltub publikust, sest nemad ongi näitemängu mootor. Osalejad otsustavad ise, kuidas ja kus sündmused aset leidma hakkavad.

«Ma ei oska praegu öelda, mis siin saama hakkab, meil mingit kindlat plaani pole,» rääkis Jõgi paar minutit enne eilse etenduse algust, kinnitades, et tegu on tõepoolest improvisatsiooniga.

«Kõik oleneb sellest, mis mõtetega inimesed siia tulevad. Kogu näidend on impulsiivne,» lisas ta.

Improteatri eesmärk on kasvatada inimestes koostöövõimet ning muuta neid julgemaks. «Inimesed kardavad tihti jääda lolliks,» ütles Jõgi. See ongi põhjus, miks väga tihti kõigele «ei» ütleme. Improteatri koolituse lõpuks võiks Jõgi meelest vähemalt osa kohaletulnutest olla nii julged, et suudavad endale ja teistele üha enam «jah» öelda.

Mullu kevadel suunas improteatri tegevust Kati Ong koos Maarius Pärnaga, kes lõpetas samuti Viljandi kultuuriakadeemia seitsmenda lennu. «Noored olid siis improvisatsiooniteatrist sillas ja pooled tänagi (eile – toim) osalenud on needsamad, kes käisid eelmisel aastal,» rääkis Jõgi.

Lille Maja noorsootöö spetsialist Auli Auväärt tunnistas, et huvi improteatri vastu on tõepoolest suur. «Meil oli 30 kohta, kuid nüüd tuli huvilisi kokku 32,» rääkis ta.

Lille Maja korraldab imp­­roteatri koolitust juba kolmandat korda.

Improteater
• 4.–7. jaanuarini Lille Majas.
• Etendused algavad kell 15 ja kestavad 18ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles