Twitteris solvamine jõuab esmakordselt kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: SCANPIX

Kui avaliku elu tegelane sõimab kedagi suhtlusleheküljel Twitter, kas siis saab seda nimetada solvamiseks või on lihtsalt tegemist arvamuse avaldamisega?

See küsimus on paari nädala pärast USAs Los Angeleses arutamisel, kui rokkstaar Courtney Love ja tema sõimu alla langenud moelooja Dawn Simorangkir kohtus on, kirjutab Reuters.

Tegemist on esimese kohtujuhtumiga, milles käsitletakse Twitteris solvamist.

Advokaatide sõnul tõstatab see juhtum küsimuse, kas Twitteri tavalugeja võtab staaride sõnumeid faktidena või lihtsalt arvamusavaldusena. Kui kohus võrdsustab Twitteri arvamused ja faktid, siis saavad selle lehekülje kasutajad mänguruumi juurde.

Love nimetas Simorangkiri Twitteris narkosõltlaseks ja prostituudiks ning kirjutas, et ta on ka vägivaldne ja selle tõttu kaotas oma lapse hooldusõiguse.

Moelooja sõnul kahjustasid Love`i kirjutised ta karjääri ja selle tõttu tahab ta kohtus kaudu saada miljoneid dollareid kompensatsiooni.

Advokaat tahab Love`i kaitsta väitega, et lauljanna on Twitterist nii sõltuvuses, et ta ei tajunud, kuidas ta kirjutisi tõlgendada võidakse.

Love`i arvamusavaldusi jälgib Twitteris regulaarselt umbes 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles