«Õhtusöök viiele»: Nõia-Ints toidu valmistamisel maagiat ei kasutanud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reality-staar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints
Reality-staar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints Foto: TV3

Esmaspäevaõhtuses saates «Õhtusöök viiele» pakkus süüa 16 aastat vanglaleiba maitsnud Nõia-Ints. Tema road polnud eriti peened, ent ilma abikäteta jäänuks Ints üpris hätta. Külalised kuulsid uskumatuid jutte Intsu vanglaseiklustest.

Indrek Leibur ehk Nõia-Ints on mees, kes on oma elu jooksul rohkem läbi elanud kui mõne vanadekodu liikmed kokku. Juba alaealisena noortevanglasse sattunud Indrek pidi trellide taga veetma koguni 16 aastat. Pärast vabanemist sai Indrekust läbi saate «Selgeltnägijate tuleproov» üks Eesti tuntumaid selgeltnägijaid.

Endisest vangist on nüüdseks saanud kuulekas kodanik, kes rootsi kardinate taha tagasi ei kipu ja püüab end ausal viisil ära elatada. Pealaest jalatallani tätoveeritud kesta all on peidus hea süda ning korraarmastus. Saates on just Indrek see, kes koristab kõige tihemini nõusid, olgu ta siis ise võõrustaja või mitte.

Nõia-Ints sai 36 punkti 48st.

Retseptid

I EELROOG

Lõhetartar

200 g lõhefileed
20 g kappareid
1 punane sibul
1 tl sinepit
40 g kokteilikurke
poole laimi mahl
1 sp oliiviõli
saia

Haki lõhefilee väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja kokteilkurk väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel kõik retseptis toodud komponendid, pigista juurde poole laimi mahl ja sega mass korralikult segamini. Lase vähemalt pool tundi marineeruda. Pruunista ahjus sai ja aseta sellele lõhetartar.

II EELROOG

Banaanimaitseline kanasalat

3 grillitud kanakoiba
2 banaani
150 g juustu
1 kurk
3 paprikat
varssellerit
2 küüslauguküünt
2 sl balsamicot
Soola, suhkrut, pipart
basiilikut
õli

Eemalda kanakoibadelt nahk ja luud ning tükelda liha. Lõika banaan, juust, kurk, paprikad ja sellerivarred kangideks või kuubikuteks. Sega salatiained omavahel ning lase võimalusel mõned tunnid külmkapis maitsestuda. Valmista kaste ja hoia samuti veidi külmas, kalla enne serveerimist salatile.

PEAROOG

Sealiha õunakastmes

600 g seafileed
0,5 spl võid
0,5 spl õli
3 õuna
2 dl lihapuljongit
2 spl Dijoni sinepit
1 tl pruuni suhkrut
100 g maitsestamata toorjuustu
soola, pipart
estragoni

Lõika seafilee 1-1,5cm paksusteks viiludeks ja need omakorda kangideks. Kuumuta või ja õli poti põhjas ning pruunista selles liha. Maitsesta soola ja pipraga. Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad sektoriteks, tõsta potti ja pruunista koos lihaga minuti jagu. Vala juurde kuum puljong ja sinep ning hauta kaane all 15 minutit. Lisa toorjuust, sega hästi läbi ja hauta veel 5 minutit. Maitsesta suhkru ja estragoniga, vajadusel ka soola ja pipraga.

MAGUSTOIT

Virsikudessert «Peach Melba»

7,5 dl vett
8,5 dl suhkrut
1 vanillikaun
2 sl sidrunimahla
8 virsikut
7,5 dl vaarikaid
60 ml tuhksuhkrut
1 sl sidrunimahla
1 pakk vaniljejäätist
piparmünti

Pane vesi, suhkur, sidrunimahl ja vanillikaun laiapõhjalisse kastrulisse ning kuumuta kergelt, et suhkur sulaks; siis lase segul keema tõusta ja keeda umbes 5 minutit. Seejärel keera kuumus väiksemaks. Lõika virsikud pooleks. Kui kivid eemalduvad kergesti, võta need välja; kui ei, võid seda hiljem teha. Pošeeri poolikuid virsikuid suhkrusiirupis mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit vastavalt viljade küpsusastmele. Kontrolli lõigatud poolelt terava noaga virsikute valmidust. Kui virsikud on pehmed, tõsta need sõellusika abil taldrikule. Kui kõik virsikud on pošeeritud, eemalda koored ja lase virsikutel jahtuda (siis võid eemaldada virsikutesse jäänud kivid). Kui pošeerid virsikuid eelneval päeval, lase siirupil jahtuda ja vala virsikud sellega üle. Kui ei, pane siirup järgmise pošeerimise tarvis külma. Sega vaarikakastme jaoks vaarikad, tuhksuhkur ja sidrunimahl kannmikseris või köögikombainis. Vajuta saadud püree läbi sõela kannu. Virsikudesserdi serveerimiseks aseta iga nautija taldrikule 2 virsikupoolt, 1-2 kulbitäit jäätist ja nirista üle vaarikakastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles