Marko Reikop torkis Siim Kallast: mis teete, kui teilt jälle 10 miljoni kohta küsitakse? (28)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Reikop ja Siim Kallas
Marko Reikop ja Siim Kallas Foto: ERR

«Ringvaate» saatejuht Marko Reikop uuris presidendiks kandideerivalt Siim Kallaselt, mida ta teeks, kui temalt taas paljukuuldud küsimust küsitakse.

Marko Reikop: Ma küsin enne jätkamist ühe küsimuse veel ära, siis saame sellega täna ühele poole. Ma ei hakka ju selle VEB Fondi ja kümne miljoni dollari kohta küsima otseselt. Isegi mina olen küsinud mitu korda. Aga - neid küsimusi hakatakse niikuinii jälle esitama. Olete valmis järjekordselt seda kõike seletama?

Siim Kallas: Kuulge, mida te mult küsite? Milles te mind süüdistate?

Reikop: Mina ei süüdista milleski.

Kallas: Väga hea! Aga kas te usute kohtusse või ei usu?

Reikop: Siim Kallas, aga teeme sellise diili... Veame kihla, et selle kampaania jooksul küsitakse teie kohta neid küsimusi.

Kallas: Ei, no... Küsitakse muidugi, aga eks me teeme ühe niisuguse...

Reikop: Olete valmis jälle seda seletama?

Kallas: Kohtuotsust üle seletada pole võimalik. VEB Fondi jaoks tehti tohutu komisjon, kilogrammide kaupa on materjali. Kõik materjal on avalikult kättesaadav ja mina olen andnud seletusi. Ühesõnaga, kui teile ei meeldi need seletused, mis te siis ütlete? Teeme uue komisjoni? Mis ma siis peaks tegema?

Reikop: Ei, ma ei tea. Aga mis te siis teete, kui jälle küsitakse? Selles oli küsimuse mõte.

Kallas: Seda, et lugege kohtuotsust ja lugege VEB Fondi komisjoni materjale ning ammutage sealt kõik teadmised.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles