Pagulane sodis majale haakristi ja süütas keldri, sest polnud elamisega rahul (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

Saksamaal Bingenis toimus möödunud nädalal tuleõnnetus elumajas, kus teiste seas majutati pagulasi. Ajalehe Bild teatel on aga süüdlane leitud: keldri süütas samas majas elanud 26-aastane süürlasest pagulane, sest talle ei meeldinud kitsad elamistingimused.

Mees tunnistas politseis ülekuulamisel teo üles ja rääkis, et pani üksi keldri põlema sooviga tõmmata oma probleemile tähelepanu: mees polnud rahul oma elamistingimuste ja tulevikuväljavaadetega. Haakristi sodis ta seinale tagamõttega politsei valedele jälgedele juhatada. Kriminaalpolitsei võttis süüdlase vahi alla, vahendas Bild Mainzi politsei teadet.

Varasemalt kahtlustati süütamises paremäärmuslasi ning ka Rheinland-Pfalzi liidumaa juht Malu Dreyer oli oma avalduses võõraviha sügavalt hukka mõistnud. Tulekahjus said kannatada neli elanikku ja kaks tuletõrjujat. Sarnane õnnetus leidis mõne päeva eest aset ka Niedersachseni liidumaal Winsenis, kus arvatavalt süütas 17-aastane elanik pagulaste majutuseks kohandatud vana võimla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles