Eestis esineb esmakordselt maailma absoluutsesse tippu kuuluv trummar Virgil Donati

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis esineb esmakordselt maailma absoluutsesse tippu kuuluv trummar Virgil Donati
Eestis esineb esmakordselt maailma absoluutsesse tippu kuuluv trummar Virgil Donati Foto: Promopilt

28. mail esineb Rock Cafes trummimaailma üks tegijamaid artiste – austraallane Virgil Donati. Virgil Donati jõuab Tallinnasse oma sooloalbumi “In this life” tuuri raames ja annab koos bändiga unustamatu live. Virgil Donati eriline ja virtuooslik mängustiil ei peaks külmaks jätma ühtegi siinset muusikasõpra. Piletid aasta vingeimale trummishowle tulevad müüki Piletilevis 11. aprillil.

Virgil Donati on üks nendest trummaritest, kes tõstab oma tehnilise ja väljakutseid esitava mängustiiliga trummarite üldist taset järjest kõrgemale. Tema mängustiili iseloomustavad kiired löögid, instrumendi innovaatiline kasutamine, järjest keerulisemad rütmid ning loomingulised vaheosad. Mis kõige tähtsam, Virgili loomingust leiab palju inspiratsiooni uue generatsiooni trummaritele.

Oma viimase sooloalbumiga “In this life”, tõestab Virgil Donati ennast ka kui suurepärast muusika kirjutajat, aranžeerijat ning produtsenti. Olles alati olnud üks nendest muusikutest, kes ei otsi tunnustust ega turvalisust, on Virgilis säilinud tugev musikaalne iseseisvus ja piire ning norme ületav stiil.

Oma stuudioalbumit kokku pannes lähtus Virgil nendest samadest põhimõtetest, ning kaasas lugudesse kõige andekamad ja huvitavamad noored artistid üle maailma. Need samad noored artistid on Virgiliga kaasas ka tuuril – Venemaalt pärit Anton Davidyants bassil ja Nikolay Sidorenko klahvpillidel ja brasiillane André Nieri kitarril.

«Olen väga positiivselt üllatunud noorte muusikute oskustest. Hoian koguaeg silmad lahti uute talentide ja andekate muusikute suunas ning võimalusel kaasan neid ka oma kontserttuurile,» kommenteerib bändi koosseisu entusiastlikult Virgil.

Paljude trummarite iidol Virgil Donati alustas oma muusikukarjääri juba kahe aastasena, kui sai vanematelt kingiks oma esimese trummikomplekti.

Teismeeas ühines Virgil rokkbändiga “Taste” ning alustas stuudios albumite sissemängimist ja mööda Austraaliat tuuritamist. Olles ainult 16 aastane sai Virgilist professionaalne muusik, ning sealt alates on ta pühendanud kogu oma hinge ja aja muusikale.

Oma pika karjääri jooksul on Virgil mänginud koos mitmete andekate ja kuulsate muusikutega nagu Allan Holdsworth, Steve Vai, Planet X, Scott Henderson jpt.

Õhtu juhatavad sisse kohalikud tegijad progemetali bändist X-Panda.

Pange kirja 28.mai ning minge vaatama ainulaadset trummishowd, mida Eestis pole varem veel nähtud! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles