Soome fotograaf: jäädvustatud põder oli nagu indiaanipealik Istuv Sõnn (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: SCANPIX

Soomes Kirkonummis elav loodusfotograaf Mikael Ekberg on varem jäädvustanud põtru mitmel korral ja need on olnud kas pikali maas, püsti seismas või liikumas.

Hiljuti jäi 46-aastase mehe kaamera ette aga istuv põder, mis tõi talle kohe meelde Põhja-Ameerika indiaanipealiku Istuva Sõnni, edastab iltasanomat.fi.

Ekberg pani ebatavalise põdrafoto 1. aprillil Soome loodusfotograafide Facebooki leheküljele, kust see hakkas kiiresti levima ja sai väga populaarseks.

«Mu pildi ümber on palju arutatud, et miks põder istub. Põdrad tavaliselt ei istu. Andsin oma fotole kaks nime «Mielensäpahoittaja» ja «Istuva Härkä»,» teatas soomlane.

Ta selgitas, et esimese nime andis ta selle tõttu, et põder tundus olevat tusane, teise aga siuu indiaanlaste kuulsa pealiku Istuva Sõnni (1831 – 1890) järgi, kes mängis USA ajaloos tähtsat rolli.

Ekberg selgitas, et nägi kummalist vaatepilti, kui oli autoga sõitmas Porkkalasse tööle ning tegelikult oli kaks põtra, kuid teine ei istunud.

Põdrad ei teinud fotograafist välja ja hakkasid lahkuma, kuid üks põtradest istus siis maha, nagu oleks mõttesse jäänud.

Maagiline hetk kestis umbes kümme sekundit, siis tõusis põder uuesti püsti ja lahkus koos kaaslasega, nagu midagi ebatavalist ei oleks juhtunud.

Ekbergi arvates meenutas seljatagant pildistatud istuv põder natuke ka sisemaale eksinud viikingisõdalast, kes ei tea, millises suunas meri on.

Wikipedia: Istuv Sõnn (lakoota keeles Tĥatĥánka Íyotake, inglise keeles Sitting Bull;  1831 – 15. detsember 1890) oli hunkpapa lakoota siuude šamaan ja sõjapealik, preeriaindiaanlaste vabadusvõitluse üks juhte.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles