Air France peab lennuõnnetuses hukkunu perele kahjutasu maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France`i lennuõnnetuses hukkunu surnukeha transportimine
Air France`i lennuõnnetuses hukkunu surnukeha transportimine Foto: SCANPIX

Brasiilia kohus määras, et Prantsuse lennufirma Air France peab maksma 1,2 miljonit reali ehk 550 000 eurot 2009. aasta suvel lennuõnnetuses hukkunud naise perekonnale.

Naine oli teel Rio de Janeirost Pariisi koos oma abikaasa ja viimase sugulastega kui lennuk keset Atlandi ookeani alla kukkus, edastab AFP.

Kõik Airbus A330-200 pardal olnud 228 inimest hukkusid.

Kohtunik põhjendas kajutasu maksmist naise vanematele ja vanavanematele sellega, et neil eakatel inimestel tekkis kalli lähedase surma tõttu sügav depressioon.

Kohtuniku arvates oleks lennufirma saanud õnnetuse ära hoida.

Air France'i lend 447 oli 31. mail 2009 Brasiiliast Rio de Janeiro Antônio Carlos Jobimi lennuväljalt startinud reis sihtkohaga Pariisi Charles de Gaulle'i lennuväli Prantsusmaal.

Air France'i Airbus A330-200 startis kell 07.03 kohaliku aja järgi ja jäi kadunuks Atlandi ookeani kohal 1. juunil 02.14 ja 02.29 (maailmaaeg) vahel.

Lennuk väljus Brasiilia radarite vaateväljast kell 01.50 Fernando de Noronha saarestikust põhja pool. Viimane teade lennukist saadi kell 02.14, kui lennuk saatis automaatteate elektrisüsteemi rikke kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles