Aus ülestunnistus: mis mu koduga juhtus, kui kuuks ajaks sotsiaalmeediast loobusin

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus on mõnus.
Kodus on mõnus. Foto: SCANPIX

«Mul sai kõrini. Valimistest, reklaamidest, perfektse paaride ah-kui-kaunistest õhtusöökidest,» kirjutab blogija ja kahe lapse ema Alison Gerber Apartmenttherapy. com lehel põhjustest, miks otsustas ta kuuks ajaks end kõigist sotsiaalvõrgustikest välja lülitada. Ja mis koduga juhtus?

1. Kodu sai puhtamaks

Kui varasemalt jäi ekraani jälgimise kõrvalt koristamiseks vaevalt 10 minutit, siis nüüd oli selleks aega maa ja ilm. «Ma märkasin rohkem: panin tähele, et lapsed viskavad joped põrandale või tapeedil on kellegi näpujäljed,» kirjutab ta.

2. Oli aega pühenduda kodule, füüsilisele ruumile

Kui varem oli suur hulk energiat kulunud ekraanile sõnumite toksimisele, siis nüüd, hakkas naine taas füüsilist ruumi enda ümber tajuma. «Koristasin, sättisin, tõstsin asju ümber ja kujundasin reaalselt oma ümbritsevat ruumi,» vahendab ta.

3. Oli aega teiste inimeste jaoks

Gerber kirjutab, et taasavastas sotsiaalmeediast loobumisega ima tõelise sotsiaalse mina - külalislahke inimese, kes naudib teiste inimestega suhtlemist. «Varem jagasin oma päevamuljeid pigem Facebookis: postitasin endast näiteks pildi uute riietega,» pihtis ta. «See on ikka uskumatult hea tunne: istud laua taga, naudid head toitu ja räägid abikaasaga hiljuti loetud raamatust - päris raamatust, mitte mingitest postitustest või säutsudest,» muljetas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles