Wikileaksi räpist sai internetihitt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaksi asutaja Julian Assange
Wikileaksi asutaja Julian Assange Foto: SCANPIX

Austraalias on valminud mitu poliitilistel teemadel satiirilist räppi nime all «Rap News».

Värskeim kannab nime «News World Order - the war on journalism» ning selles visatakse nalja nii Wikileaksi asutaja Julian Assange, saatejuhi Bill O´Reilly ja endise kaitseministri Donald Rumsfieldi üle, kirjutab Daily Mail.

Kuueminutise räpi taga on austraallased, ülikooli õppejõud 32-aastane Giordano Nanni ja 30-aastane inglise keele õpetaja Hugo Farrant.

Meeste sõnul kontakteerusid nad Julian Assangega, kellele nad selles paroodias rolli pakkusid.

«Haarasime kohe võimalusest ning viisime selle ellu. Kuigi Assange oli esialgu kahtleval seisukohal, jäi ta lõpuks nõusse. Ta sai räpirütmi üsna kiiresti selgeks,» selgitas Farrant.

Ta lisas, et Assange on väga rahulik inimene, kellel on suurepärane huumorimeel. Samuti pakkus Assange välja ideid, mida ta võiks räppida.

«Hoolimata sellest, et Julian Assange`il on keeruline periood, jätkus tal siiski aega kogu selle segaduse ja ka iseenda üle naermiseks,» jätkasid austraallased.

Räpp räägib USA Iraagi ründamise põhjustest, kuid ka Abu Gharibi ja Guantanamo vangilaagri vangidest.

Lisaks neile teemadele on Austraalia Rap News varem irvitanud USA välisministri Hillary Clintoni, Liibüa juhi Muamar Gaddafi ja Itaalia peaministri Silvio Berlusconi üle.

Farrant ja Nanni plaanivad Wikileaksi ja muudel poliitilistel teemadel uusi räppe.

Julian Assange on pärast vanglast vabanemist koduarestis Suurbritannias Norfolkis Ellingham Hallis. Ta võitleb selle vastu, et teda Rootsile, kus teda süüdistatakse vägistamises, välja ei antaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles