Uuring: kümnendik inimestest ei pea üheöösuhteid petmiseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Uus uuring näitab, et iga kümnes britt ei pea üheöösuhet petmiseks, samas iga kuues arvab, et pühendunud suhtes kellegi võõraga suudlemine on aktsepteeritav.

Uuring paljastas ka, milliseid tegevusi petmiseks peetakse. Nii näiteks nimetati striptiisisõude vaatamist, sotsiaalmeedias sõnumite vahetamist ning provokatiivsete fotode postitamist reetmistena.

Rohkem kui viiendik OneNightFling.com-i läbi viidud uurimusele vastanutest aga leidis, et tegemist pole petmisega, kui kõrvalhüpe toimub samast soost inimesega, vahendab Female First. Samas arvasid üle poole vastanutest, et sotsiaalmeedia vahendusel sõnumite saatmine ei ole tolereeritav ning veerand leidis, et eksiga suhtlemine liigitub samuti petmise alla.

Kolmandik vastanutest pidas petmiseks ka masturbeerimist või seksmänguasjade kasutamist, 39 protsenti leidsid, et porno vaatamine on petmine. Teisalt jälle ei pidanud 29 protsenti vastanutest kohtinguportaalis konto omamist reetmiseks ning 34 protsenti leidsid, et kui partner magab teiste inimestega, võib ka ise petja-silti kartmata võõrastega seksida.

72 protsenti arvasid, et nad ei andestaks partnerile truudusetust. Uuringu esindaja David Moore sõnas, et petmine on suhtes väga keeruline teema. «Kõik on erinevad ja igal paaril on piirid erinevas kohas. Mis on ühe jaoks aktsepteeritav, pole seda teise jaoks,» ütles Moore. «Kuigi mõned asjad on väga must-valged, olen ma selle uuringu tulemuste üle väga üllatunud. Lõppjäreldusena saame me vist aga tõdeda, et kui sul on huvi ringi vaadata, siis tasub kõigepealt oma partneri arvamust küsida – ta võib sellega isegi nõus olla!»

Uuringu jaoks küsitleti 2182 Suurbritannia elanikku vanuses 18-40, kes olid rohkem kui pool aastat kestnud suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles